Κοσμος

Στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου ο πρίγκιπας Χάρι - Καταθέτει για την υπόθεση των υποκλοπών

Κινείται δικαστικά εναντίον της Daily Mail o δούκας του Σάσεξ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρίγκιπας Χάρι εμφανίστηκε σε δικαστήριο στο Λονδίνο για την αγωγή κατά της Daily Mail - Πρώτη επίσκεψη στη Βρετανία μετά την κηδεία της Ελισάβετ.
Στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου για την πρώτη ακρόαση της αγωγής του ο πρίγκιπας Χάρι © Jordan Pettitt/PA Images via Getty Images

Ο πρίγκιπας Χάρι εμφανίστηκε σε δικαστήριο στο Λονδίνο για την αγωγή κατά της Daily Mail - Πρώτη επίσκεψη στη Βρετανία μετά την κηδεία της Ελισάβετ.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου έφτασε ο πρίγκιπας Χάρι τη Δευτέρα. Η άφιξή του έγινε πριν από την πρώτη ακρόαση της αγωγής που έχουν καταθέσει ο ίδιος και ο τραγουδιστής Έλτον Τζον, κατά της Associated Newspapers LTD, εκδοτικό οίκο των Daily Mail και Mail Online.

Ο δούκας του Σάσεξ πέρυσι προσχώρησε σε μια ομάδα υψηλών προσώπων, συμπεριλαμβανομένου του Έλτον Τζον, σε νομικές ενέργειες κατά του εκδότη της Daily Mail, της Mail on Sunday και της Mail Online.

Η μήνυση κατηγορεί την Associated Newspapers Limited (ANL) ότι εμπλέκεται με διάφορα μέσα σε εγκληματική δραστηριότητα για τη λήψη πληροφοριών για πρόσωπα υψηλού προφίλ όλα αυτά τα χρόνια.

Οι Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ, Σέιντι Φροστ, Ντέιβιντ Φέρνις και Ντορίν Λόρενς αποτελούν τους υπόλοιπους ενάγοντες.

Prince Harry arrives at High Court in London for privacy case

Ισχυρίζονται ότι ήταν «θύματα απεχθούς εγκληματικής δραστηριότητας και κατάφωρων παραβιάσεων της ιδιωτικής ζωής», σύμφωνα με δήλωση των εκπροσώπων τους.

Η ομάδα κατηγόρησε την ANL ότι προσέλαβε ιδιωτικούς ερευνητές για να προβούν σε παράνομες πράξεις, όπως η τοποθέτηση συσκευών ακρόασης σε σπίτια και αυτοκίνητα και η εγγραφή ιδιωτικών κλήσεων.

Ισχυρίζεται επίσης ότι ο εκδότης πλήρωνε διεφθαρμένους αστυνομικούς για να λάβει εμπιστευτικές πληροφορίες, εμπλέκονταν σε πλαστοπροσωπία και εξαπάτηση για να αποκτήσει ιατρικά αρχεία και χακάριζε τραπεζικούς λογαριασμούς και οικονομικές συναλλαγές με «παράνομα μέσα και χειραγώγηση».

Η αιφνιδιαστική εμφάνιση του 38χρονου ευγενή στο Λονδίνο τη Δευτέρα πιστεύεται ότι είναι το πρώτο του ταξίδι πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο από τότε που μαζί με τη σύζυγό του, Μέγκαν, παρευρέθηκαν στην κηδεία της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ Β' τον Σεπτέμβριο.

Στους μήνες που πέρασαν, οι Σάσεξ κυκλοφόρησαν μια σειρά ντοκιμαντέρ στο Netflix και τα απομνημονεύματα του δούκα, τα οποία έδωσαν περαιτέρω πληροφορίες για τη διαλυμένη σχέση του με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια.

Ο Χάρι δεν αναμένεται να δει τον αδερφό του, τον πρίγκιπα της Ουαλίας.

(Με πληροφορίες του CNN)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ