Κοσμος

Kρατούμενοι που χρησιμοποίησαν οδοντόβουρτσα για να δραπετεύσουν πιάστηκαν σε εστιατόριο με τηγανίτες

Ο πειρασμός αποδείχθηκε πολύ ισχυρός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βιρτζίνια: Κρατούμενοι που χρησιμοποίησαν οδοντόβουρτσα για να αποδράσουν από το κελί, συνελήφθησαν μέσα σε λίγες ώρες σε εστιατόριο με τηγανίτες.
Εντοπίστηκαν από πολίτες σε υποκατάστημα αλυσίδας με τηγανίτες κρατούμενοι που χρησιμοποίησαν οδοντόβουρτσα για να αποδράσουν από τη φυλακή © Unsplash

Βιρτζίνια: Κρατούμενοι που χρησιμοποίησαν οδοντόβουρτσα για να αποδράσουν από το κελί, συνελήφθησαν μέσα σε λίγες ώρες σε εστιατόριο με τηγανίτες.

Δύο κρατούμενοι σωφρονιστικού καταστήματος στη Βιρτζίνια κατάφεραν να ξεφύγουν από το κελί τους σκάβοντας μια τρύπα σε έναν τοίχο με τη βοήθεια μιας οδοντόβουρτσας, αλλά συνελήφθησαν μέσα σε λίγες ώρες, αφού μπήκαν στον πειρασμό να επισκεφτούν ένα εστιατόριο με τηγανίτες.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του σερίφη του Newport News ανέφερε ότι δύο κρατούμενοι βρέθηκαν να αγνοούνται κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης καταμέτρησης γύρω στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας, στο τοπικό παράρτημα φυλακών.

Ανακαλύφθηκε ότι ο John Garza, 37, και ο Arley Nemo, 43, είχαν σκάψει μια τρύπα μέσα από έναν τοίχο φυλακής χρησιμοποιώντας «πρωτόγονα εργαλεία» κατασκευασμένα από μια οδοντόβουρτσα και μεταλλικά αντικείμενα.

Στη συνέχεια ανέβηκαν σε έναν ψηλό τοίχο της φυλακής και πέτυχαν τη φυγή τους.

Ωστόσο, οι δύο άνδρες βρέθηκαν γρήγορα, αφού εντοπίστηκαν από πολίτες σε ένα Ihop, υποκατάστημα της δημοφιλούς αλυσίδας με τηγανίτες, του οποίου το όνομα είναι συντομογραφία του International House of Pancakes.

«Είμαι ευγνώμων για τους πολίτες που παρατήρησαν τον Garza και τον Nemo στο Ihop και ειδοποίησαν τις αρχές επιβολής του νόμου», δήλωσε ο σερίφης του Newport News, Gabe Morgan. «Ενισχύει αυτό που λέμε πάντα: Δείτε κάτι, πείτε κάτι».

Ο Garza ήταν υπό κράτηση με κατηγορίες, όπως περιφρόνηση του δικαστηρίου, παραβιάσεις της αναστολής και μη εμφάνιση.

Ο Νέμο κρατήθηκε με κατηγορίες όπως απάτη πιστωτικών καρτών, κλοπή πιστωτικών καρτών, πλαστογραφία, κατοχή εργαλείων διάρρηξης, μεγάλη κλοπή, περιφρόνηση του δικαστηρίου και παραβίαση αναστολής, ανέφερε το γραφείο του σερίφη.

(Με πληροφορίες του Guardian)

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ