- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουρίστας οδηγούσε Ferrari παράνομα στο ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας
Δεν διέθετε διεθνή άδεια οδήγησης και άλλα έγγραφα
Ιταλία: Τουρίστας οδηγούσε Ferrari παράνομα στο ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας
Ένας Αμερικανός τουρίστας, οδήγησε μια αστραφτερή Ferrari Spider στην Piazza della Signoria, μια διάσημη πεζοδρομημένη πλατεία στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Φλωρεντίας και στη συνέχεια συνελήφθη.
Ο τουρίστας στάθμευσε την Ferrari Spider με ελβετικές πινακίδες, αφού πρώτα τον είδαν να κινείται κατά μήκος της παρακείμενης οδού Via dei Gondi -με τρόπο που οι τοπικοί αξιωματούχοι- χαρακτήρισαν «παράλογο».
Η πλατεία που διέσχισε συνήθως σφύζει από τουρίστες, πολλοί από τους οποίους πηγαίνουν να επισκεφθούν την παρακείμενη γκαλερί Ουφίτσι, όπου βρίσκονται μερικά από τα πιο διάσημα έργα τέχνης της Ιταλίας.
Του επιβλήθηκε πρόστιμο 470 ευρώ (506 δολάρια) από την αστυνομία επί τόπου, αφού οι έλεγχοι έδειξαν ότι δεν είχε τα κατάλληλα έγγραφα για να οδηγεί στην Ιταλία στους δρόμους, πόσο μάλλον στην πλατεία.
«Οι έλεγχοι αποκάλυψαν ότι ο 43χρονος οδηγός είχε αμερικανική άδεια οδήγησης που δεν ήταν σύμφωνη με τις διεθνείς συμβάσεις και δεν διέθετε διεθνή άδεια οδήγησης ή επίσημη μετάφραση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου της Φλωρεντίας.
Δεν είναι η πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες που οι τουρίστες έχουν «μπελάδες» στα ιστορικά hotspots της Ιταλίας.
Τον Ιανουάριο, σε έναν Καλιφορνέζο τουρίστα επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ (περίπου 540 δολάρια) όταν οδήγησε ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο Fiat Panda κατά μήκος της Ponte Vecchio, μιας αρχαίας, πεζοδρομημένης γέφυρας που διασχίζει τον ποταμό Άρνο στη Φλωρεντία.
Και τον περασμένο Μάιο, ένας Σαουδάραβας συνελήφθη στην προσπάθειά του να φύγει από την Ιταλία, αφού οδήγησε ένα νοικιασμένο σπορ αυτοκίνητο Maserati κάτω από τα Ισπανικά Σκαλοπάτια στη Ρώμη και διέφυγε από τη σκηνή αφού το όχημα κόλλησε στα μισά της διαδρομής. Κατηγορήθηκε για καταστροφή πολιτιστικού μνημείου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Τι αναφέρει δημοσίευμα των New York Times
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.