- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
«Επέστρεψα»: Ενεργοί οι λογαριασμοί του Ντόναλντ Τραμπ σε YouTube και Facebook
Τέλος στον διετή αποκλεισμό του, μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο
ΗΠΑ: Επιστροφή Ντόναλντ Τραμπ σε Facebook και YouTube - Ενεργοποιήθηκαν οι λογαριασμοί του ύστερα από διετή αποκλεισμό - Οι πρώτες αναρτήσεις.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκανε χθες Παρασκευή τις πρώτες του δημοσιεύσεις σε Facebook και YouTube.
To γεγονός σηματοδοτεί την επιστροφή του στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποίησε για να ενισχύσει την επιρροή του, προτού αποκλειστεί λόγω της επίθεσης που εξαπέλυσαν υποστηρικτές του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.
Οι αναρτήσεις του, με τίτλο «Επέστρεψα», στη σελίδα του στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube συνοδεύονται από ένα βίντεο που ξεκινά με την αναγγελία από το CNN της εκλογής του Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ το 2016 και καταλήγει με το μήνυμα «Τραμπ 2024».
Η Λέσλι Μίλερ, αντιπρόεδρος δημόσιας πολιτικής, είπε ότι «η ικανότητα του Τραμπ να ανεβάζει νέο περιεχόμενο έχει αποκατασταθεί».
Η Μίλερ είπε ότι το YouTube «αξιολόγησε προσεκτικά τον συνεχιζόμενο κίνδυνο βίας στον πραγματικό κόσμο, εξισορροπώντας τον με τη σημασία της διατήρησης της ευκαιρίας για τους ψηφοφόρους να ακούσουν εξίσου από τους σημαντικούς εθνικούς υποψηφίους ενόψει εκλογών.
»Αυτό το κανάλι θα συνεχίσει να υπόκειται στις πολιτικές μας, όπως κάθε άλλο κανάλι στο YouTube».
Tα βίντεο του Τραμπ στο YouTube που θεωρείται ότι υποκινούν τη βία δεν θα αποκατασταθούν, ανέφερε το Axios.
Ντόναλντ Τραμπ: «Συγγνώμη που σας άφησα να περιμένετε»
Νωρίτερα χθες η πλατφόρμα YouTube της Alphabet Inc επανέφερε το κανάλι του αμερικανού μεγιστάνα, όπως είχε κάνει νωρίτερα φέτος η Meta Platforms με τους λογαριασμούς του Τραμπ σε Facebook και Instagram.
Ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter αποκαταστάθηκε τον Νοέμβριο από τον νέο ιδιοκτήτη της πλατφόρμας Ίλον Μασκ, αλλά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα κάποια ανάρτηση.
Η επιστροφή του Τραμπ στις δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης του επιτρέπει να προσεγγίσει ξανά περίπου 146 εκατομμύρια ακολούθους, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024 στις ΗΠΑ, όπου σκοπεύει να διεκδικήσει μια νέα θητεία στον Λευκό Οίκο.
(Με πληροφορίες του Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.