Κοσμος

«Μισεί παθιασμένα» τον Τραμπ ο συντηρητικός τηλεαστέρας του Fox News Τάκερ Κάρλσον

O κορυφαίος οικοδεσπότης του δικτύου υποστήριζε δημόσια τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντόναλντ Τραμπ: Ο κορυφαίος παρουσιαστής του Fox News Τάκερ Κάρλσον εξέφραζε ιδιωτικά την αντιπάθειά του, ενώ υποστήριζε δημόσια τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.
Ο παρουσιαστής του Fox News Τάκερ Κάρλσον δήλωνε ότι «μισούσε με πάθος» τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με νέα δικαστικά αρχεία © EPA/Justin Lane

Ντόναλντ Τραμπ: Ο κορυφαίος παρουσιαστής του Fox News Τάκερ Κάρλσον εξέφραζε ιδιωτικά την αντιπάθειά του, ενώ υποστήριζε δημόσια τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο παρουσιαστής του Fox News, Τάκερ Κάρλσον, είπε σε SMS μετά τις εκλογές του 2020 ότι «μισούσε με πάθος» τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με νέα δικαστικά αρχεία.

Το μήνυμα του Κάρλσον, κορυφαίου παρουσιαστή του συντηρητικού δικτύου ο οποίος έχει επανειλημμένα εκδηλώσει την υποστήριξή του προς τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και έχει διακινήσει θεωρίες συνομωσίας προερχόμενες από το περιβάλλον Τραμπ, εστάλη σε έναν συνάδελφό του τον Ιανουάριο του 2021 και προέκυψε ως μέρος μιας αγωγής για συκοφαντική δυσφήμιση της Dominion Voting Systems κατά του Fox News.

Η εταιρεία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας κατηγορεί το δίκτυο ότι προωθεί αβάσιμους ισχυρισμούς για νοθεία στις εκλογές.

Το Fox News αρνείται τη δυσφήμιση και λέει ότι τα σχόλια στον αέρα του δικτύου αφαιρέθηκαν από το πλαίσιο στο οποίο διατυπώθηκαν.

Οι τελευταίες καταθέσεις στην υπόθεση υποδηλώνουν ότι ο Κάρλσον εξέφρασε την αντιπάθειά του για τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ δύο ημέρες πριν οι υποστηρικτές του Τραμπ εισβάλλουν στο Καπιτώλιο για να εμποδίσουν τους νομοθέτες να επικυρώσουν την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν.

«Είμαστε πολύ, πολύ κοντά στο να μπορέσουμε να αγνοούμε τον Τραμπ τις περισσότερες νύχτες», έγραψε σε ένα κείμενο που εστάλη στις 4 Ιανουαρίου 2021. «Πραγματικά ανυπομονώ».

«Τον μισώ με πάθος», πρόσθεσε.

Τάκερ Κάρλσον: «Ειρηνικό χάος» η εισβολή στο Καπιτώλιο

Ο Τάκερ Κάρλσον, ο κορυφαίος οικοδεσπότης του συντηρητικού δικτύου, φάνηκε επίσης να επικρίνει την προεδρία Τραμπ σε αυτά τα προσωπικά μηνύματα, παρά το γεγονός ότι επαινούσε τα επιτεύγματά της στον αέρα.

«Έτσι είναι τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Όλοι προσποιούμαστε ότι έχουμε πολλά να επιδείξουμε, γιατί το να παραδεχθούμε την καταστροφή είναι πολύ δύσκολο να το χωνέψουμε. Έλα όμως που δεν υπάρχει πραγματικά κανένα θετικό στοιχείο στον Τραμπ».

Η Dominion υποστηρίζει στην αγωγή της ότι κορυφαία στελέχη και ορισμένοι οικοδεσπότες στο συντηρητικό καλωδιακό δίκτυο γνώριζαν ότι οι ισχυρισμοί συνωμοσίας που προώθησε ο Ντόναλντ Τραμπ και οι σύμμαχοί του στις εκπομπές του Fox News ήταν ψευδείς, αλλά παρόλα αυτά συνέχισαν να τις μεταδίδουν στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Προηγούμενες καταθέσεις αποκάλυψαν ότι ακόμη και ο Ρούπερτ Μέρντοχ, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του Fox News, αναγνώρισε ότι ορισμένα αστέρια του δικτύου υιοθέτησαν ψευδείς ισχυρισμούς περί κλοπής στις εκλογές του 2020.

Σε μια δήλωση που δόθηκε στο CBS News το βράδυ της Τρίτης, το Fox News είπε: «Χάρη στις σημερινές καταθέσεις, η Dominion πιάστηκε ξανά να χρησιμοποιεί περισσότερες στρεβλώσεις και παραπληροφόρηση στην εκστρατεία δυσφήμισης του Fox News και καταπάτησης της ελευθερίας του λόγου και του Τύπου».

Οι αποκαλύψεις των γραπτών μηνυμάτων έρχονται εν μέσω ενός νέου γύρου κριτικής ότι ο Τάκερ Κάρλσον παρουσίασε στρεβλά το αποκλειστικό υλικό από κάμερα ασφαλείας που δόθηκε στο Fox, για να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα της εξέγερσης πριν από δύο χρόνια στο Κογκρέσο.

Ο Κάρλσον έδειξε τα βίντεο που δεν είχαν προβληθεί έως το βράδυ της Δευτέρας και υποστήριξε ότι «δεν δείχνουν μια εξέγερση ή μια εξέγερση σε εξέλιξη», αλλά μάλλον «κυρίως ειρηνικό χάος».

Η κριτική για τα βίντεο προήλθε από Δημοκρατικούς καθώς και από κορυφαίους Ρεπουμπλικάνους στην Ουάσιγκτον, τον επικεφαλής της αστυνομίας του Καπιτωλίου και την οικογένεια του αστυνομικού του οποίου ο θάνατος αναφέρθηκε από τον παρουσιαστή του Fox News στην εκπομπή του.

(Με πληροφορίες του BBC News)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ