Κοσμος

Έδωσε δείγματα DNA η 21χρονη Πολωνή που υποστηρίζει ότι είναι η Μαντλίν ΜακΚάν

Καθοριστικές οι πρώτες εργαστηριακές εξετάσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Μαντλίν Μακάν και η 21χρονη που υποστηρίζει ότι είναι το εξαφανισμένο κοριτσάκι
© Facebook

Εξαφάνιση Μαντλίν ΜακΚάν: Η 21χρονη Πολωνή, οι ισχυρισμοί της και τα δείγματα DNA για την αποκάλυψη της αλήθειας

H 21χρονη Julia Faustyna υποστηρίζει ότι είναι η αγνοούμενη Μαντλίν ΜακΚάν. Μέσα από αναρτήσεις της στο Instagram και το Tik Tok απηύθυνε κάλεσμα στους γονείς του κοριτσιού -που εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2007 από την Πορτογαλία- να προχωρήσουν στη διενέργεια τεστ DNA προκειμένου να αποδειχθεί ή μη το αν είναι πρόκειται για την εξαφανισμένη Βρετανίδα. Οι γονείς της Μαντλίν δέχθηκε και πλέον η νεαρή κοπέλα από την Πολωνία έχει δώσει δείγματα DNA. 

Μέσα από τους τρεις λογαριασμούς που διατηρεί στα social media, η Julia Faustyna ισχυρίζεται ότι έχει ομοιότητες που την κάνουν να πιστεύει ότι είναι η Μαντλίν ΜακΚάν, γεννώντας νέες ελπίδες στους γονείς του κοριτσιού για την εύρεσή της μετά από 16 χρόνια ερευνών.  Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η 21χρονη από την Πολωνία έχει υποβάλει δείγματα για τρεις διαφορετικές ιατροδικαστικές εξετάσεις που θα σκιαγραφήσουν την αλληλουχία του DNA της, μαζί με ένα γενετικό τεστ τύπου «23andMe» για να διαπιστωθεί η καταγωγή της. «Εάν τα αποτελέσματα δείξουν ότι είναι Βρετανίδα ή από αυτήν την περιοχή, τότε θα συνεχίσουμε την έρευνά μας για τη Μαντλίν ΜακΚάν και θα επικοινωνήσουμε με τους ντετέκτιβ στην Πορτογαλία», δήλωσε η ερευνήτρια Γιόχανσον, η οποία μετέφερε τη 21χρονη Julia από την Πολωνία σε ένα ασφαλές σπίτι στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από μια σειρά απειλών για τη ζωή της. Σε άλλο σημείο των δηλώσεών της, η ερευνήτρια σημείωσε: «Έχουμε πολλά στοιχεία αυτή τη στιγμή που δείχνουν ότι η Τζούλια μεταφέρθηκε σίγουρα στην Πολωνία από άλλη χώρα από μια διεθνή ομάδα διακίνηση ανθρώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση. Εξακολουθούμε να διεξάγουμε έρευνα, αλλά η Τζούλια σίγουρα δεν είναι η βιολογική κόρη των γονιών της στην Πολωνία».

Τι υποστηρίζει η 21χρονη - Οι ομοιότητες με την Μαντλίν ΜακΚάν και οι αντιφάσεις

Η Julia Faustyna ισχυρίζεται ότι υπάρχουν αρκετά κενά και αντιφάσεις στην παιδική της ηλικία. Πήγαινε σποραδικά στο σχολείο, δεν είναι σίγουρη για την πραγματική της ηλικία, καθώς δεν έχει δει ποτέ το πιστοποιητικό γέννησής της και δεν μπορεί να θυμηθεί αρκετά κομμάτια τω παιδικών της χρόνων. «Δεν θυμάμαι το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής μου ηλικίας, αλλά η πρώτη μου μνήμη είναι πολύ δυνατή και αφορά διακοπές σε ζεστό μέρος όπου υπήρχε παραλία και λευκά ή πολύ ανοιχτόχρωμα κτίρια με διαμερίσματα. Δεν βλέπω την οικογένειά μου σε αυτή τη μνήμη», έχει δηλώσει η 21χρονη. 

Η Julia Faustyna είναι από την Πολωνία και ζούσε στη Γερμανία. Η 21χρονη ισχυρίστηκε ότι άκουσε για πρώτη φορά ότι ήταν η Madeleine από τη γιαγιά της πριν από λίγους μήνες. Ανάμεσα στα στοιχεία που παραθέτει αναφερόμενη στην ομοιότητά της με τη μικρή Μαντλίν ΜακΚάν, η 21χρονη συμπεριλαμβάνει μία ευδιάκριτη καφέ κηλίδα στη δεξιά ίριδα. «Έχω παρόμοια μάτια, σχήμα προσώπου, αυτιά, χείλη, είχα το κενό ανάμεσα στα δόντια [όπως η Madeleine]», έγραψε σε μια ανάρτηση, με φωτογραφίες της ίδιας και του παιδιού που απήχθη, δίπλα δίπλα. Επιπλέον, δεν έχει δει ποτέ φωτογραφίες της μητέρας της ενώ ήταν έγκυος. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ