Κοσμος

Μικρή Μαντλίν: Η υπόθεση που δεν θα εξιχνιαστεί ποτέ

Καμία ελπίδα για την πολύκροτη υπόθεση

mk.jpg
Μαρίνα Κουτσούμπα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
madeleine maccann
Η μικρή Μαντλίν © EPA/LUIS FORRA

Η υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν ίσως και να μην εξιχνιαστεί ποτέ.

Αυτό πιστεύει ο πρώην ερευνητής Mark Williams-Thomas αναφερόμενος στη ζωτικής σημασίας κάμερα ασφαλείας που δεν λειτουργούσε τη μοιραία μέρα.

Ο ερευνητής πιστεύει πως η μικρή Μαντλίν έπεσε θύμα εγκληματία που χτύπησε ευκαιριακά και επωφελήθηκε από την ανενεργή κάμερα ασφαλείας. Εκτιμά πλέον ότι η υπόθεση της μικρής Μαντλίν θα παραμείνει για πάντα ανεξιχνίαστη.

«Η απαγωγή της Μαντλίν είναι από αυτές που θα έβαζα οριστικά στην κατηγορία των ανεξιχνίαστων υποθέσεων» σημειώνει στο νέο του βιβλίο Hunting Killers. «Πιστεύω ότι η δράση του εγκληματία ήταν τυχαία. Η μικρή Μαντλίν περιπλανιόταν έξω από το διαμέρισμα και βρέθηκε στον δρόμο του δράστη. Η υπόθεση δεν εξιχνιάστηκε επειδή είχε απενεργοποιηθεί μια ζωτικής σημασίας κάμερα ασφαλείας».

Ενώ ελπίζει ότι μπορεί να υπάρξει κάποιο στοιχείο για την υπόθεση, τα στατιστικά δείχνουν ότι είναι πιθανότατα μια υπόθεση που δεν θα λυθεί ποτέ. «Είναι απίθανο να είναι ζωντανή. Δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις απαγωγής τα παιδιά είναι νεκρά μέσα σε 24 ώρες».

Η μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στην Praia da Luz στην Πορτογαλία τον Μάιο του 2007. Ήταν μόλις τριών ετών. Οι γονείς της την άφησαν να κοιμάται με τα δίδυμα αδέρφια της ενώ γευμάτιζαν σε κοντινό εστιατόριο με φίλους τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ