- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Βρετανία στα ίχνη των ΗΠΑ - Απαγορεύει το TikTok στους εργαζόμενους της κυβέρνησης
Απόφαση για την «ασφάλεια των κυβερνητικών συσκευών» αναμένεται μέσα στην ημέρα.
Βρετανία: Απαγορεύει το TikTok στους εργαζόμενους της κυβέρνησης - Απόφαση για την «ασφάλεια των κυβερνητικών συσκευών» αναμένεται μέσα στην ημέρα.
Η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να απαγορεύσει στους εργαζόμενους στην κυβέρνηση να κατεβάζουν την εφαρμογή TikTok στα κινητά τους τηλέφωνα, όπως ανέφεραν σήμερα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.
Απόφαση για την «ασφάλεια των κυβερνητικών συσκευών» αναμένεται μέσα στην ημέρα.
Η εφαρμογή TikTok, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των νέων, κατηγορείται από τους επικριτές της ότι επιτρέπει στις κινεζικές αρχές να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών από όλο τον κόσμο. Το TikTok το διαψεύδει.
Όταν ρωτήθηκε σχετικά κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του “λαμβάνει σοβαρά υπόψη της την ασφάλεια των συσκευών”. “Εξετάζουμε επίσης τι κάνουν οι σύμμαχοί μας”, πρόσθεσε.
Η εφημερίδα Sunday Times ανέφερε το σαββατοκύριακο ότι ειδικοί σε θέματα κυβερνοασφάλειας συνέστησαν στη κυβέρνηση να απαγορεύσει την εφαρμογή αυτή.
Εξάλλου σύμφωνα με τη Wall Street Journal και άλλες αμερικανικές εφημερίδες, ο Λευκός Οίκος έχει θέσει ένα τελεσίγραφο στην εφαρμογή: αν το TikTok παραμείνει στην ιδιοκτησία της κινεζικής ByteDance, θα απαγορευθεί στις ΗΠΑ.
Πρόκειται για την πιο δραματική εξέλιξη σε μια σειρά μέτρων που έχουν λάβει τον τελευταίο καιρό Αμερικανοί αξιωματούχοι και βουλευτές, οι οποίοι ανησυχούν ότι το TikTok θα δώσει στοιχεία για τους Αμερικανούς χρήστες της εφαρμογής στην κινεζική κυβέρνηση. Η εφαρμογή έχει περισσότερους από 100 εκατ. χρήστες στις ΗΠΑ.
Είναι επίσης και η πρώτη φορά που επί προεδρίας Τζο Μπάιντεν το TikTok απειλείται με αποκλεισμό στις ΗΠΑ. Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε επίσης προσπαθήσει να απαγορεύσει την εφαρμογή το 2020, όμως την κίνησή του εμπόδισαν αμερικανικά δικαστήρια.
Η Μπρουκ Ομπεργουέτερ, εκπρόσωπος του TikTok, δήλωσε ότι η εταιρεία πρόσφατα ενημερώθηκε από την επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις ΗΠΑ (CFIUS) ότι οι Κινέζοι ιδιοκτήτες της εφαρμογής πρέπει να πουλήσουν τις μετοχές τους. Σε διαφορετική περίπτωση το TikTok ενδέχεται να απαγορευθεί στις ΗΠΑ.
Η Ουάσινγκτον «μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει αποδείξεις ότι το TikTok απειλεί την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ», αντέδρασε ο Ουάνγκ Ουενμπίν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν να διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες για θέματα ασφάλειας δεδομένων, να σταματήσουν τις αδικαιολόγητες επιθέσεις (εναντίον του TikTok) και να προσφέρουν ένα εμπορικό περιβάλλον ανοικτό, δίκαιο, αμερόληπτο και χωρίς διακρίσεις» στις ξένες εταιρείες, πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο Λευκός Οίκος έχει ήδη απαγορεύσει στους εργαζόμενους σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες να έχουν την εφαρμογή στα κινητά τους τηλέφωνα. Αντίστοιχα βήματα έχουν κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η κυβέρνηση του Καναδά για τους δικούς τους υπαλλήλους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.