Κοσμος

Τεξανός μήνυσε τρεις γυναίκες που βοήθησαν την πρώην σύζυγό του να κάνει έκτρωση

Τι αναφέρει η νομοθεσία της πολιτείας για την περίπτωση αυτή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλεγχος στις φαρμακαποθήκες για τις ελλείψεις φαρμάκων
© Pixabay / jarmoluk

Τέξας: Άνδρας μήνυσε τρεις γυναίκες που βοήθησαν την πρώην σύζυγό του να κάνει έκτρωση - Τι αναφέρει η νομοθεσία της πολιτείας για την περίπτωση αυτή

Ένας άνδρας από το Τέξας μηνύει τρεις γυναίκες επειδή βοήθησαν την πρώην πλέον σύζυγό του να προμηθευτεί χάπια για να κάνει έκτρωση πέρυσι.

Η μήνυση αναφέρει ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία του Τέξας, «ένα πρόσωπο που βοηθά μια έγκυο γυναίκα να αποκτήσει μια αυτοδιαχειριζόμενη έκτρωση έχει διαπράξει το έγκλημα της δολοφονίας».

Η αγωγή του Μάρκους Σίλβα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε μηνύματα κειμένου μεταξύ της πρώην συζύγου του και των τριών γυναικών.

Είναι η πρώτη τέτοια αγωγή στην πολιτεία από τότε που το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε τη συνταγματική προστασία της άμβλωσης.

Ο Σίλβα ζητά αποζημίωση ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Οι φίλες της πρώην συζύγου του φέρονται να της έστειλαν με γραπτό μήνυμα πληροφορίες σχετικά με την Aid Access, μια διεθνή ομάδα που παρέχει φάρμακα για την άμβλωση μέσω ταχυδρομείου.

Τα γραπτά μηνύματα αποκαλύπτουν ότι η πρώην σύζυγος του Σίλβα ανησυχούσε ότι θα προσπαθούσε να την αναγκάσει να μείνει μαζί του αν μάθαινε για την εγκυμοσύνη.

Μία από τις γυναίκες άφησε τα χάπια στην πρώην σύζυγο του Σίλβα, αναφέρει η αγωγή.

Η νομική αγωγή υποστηρίζει ότι ο κατασκευαστής του φαρμάκου θα κατονομαστεί επίσης ως εναγόμενος μόλις εντοπιστεί.

Υπάρχει επίσης κατηγορία για συνωμοσία εναντίον των γυναικών - η αγωγή ισχυρίζεται ότι είπαν στην πρώην σύζυγο του Σίλβα να αποκρύψει την εγκυμοσύνη και τα μηνύματά τους σχετικά με το μωρό από αυτόν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ