Στη Μόσχα αποψιλώνουν δάση για να εγκαταστήσουν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας (βίντεο)
Σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από κατοικίες
Mόσχα: Αποψιλώνουν δάση για να εγκαταστήσουν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας
Σύμφωνα με τον ιστότοπο ερευνητικής δημοσιογραφίας The Insider, στη Μόσχα εμφανίσθηκαν τουλάχιστον τρεις εκτάσεις στις οποίες θα εγκατασταθούν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας. Μια εκ των τριών αυτών εκτάσεων βρίσκεται στην επικράτεια των πειραματικών αγρών της Ακαδημίας Αγροτικής Οικονομίας της Μόσχας, Τιμιριάζεφ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των δημοσιογράφων ερευνητών, στην έκταση αυτή έχουν εγκατασταθεί αντιαεροπορικά συστήματα S-400 και συστήματα ραντάρ 92N6Е και 96L6Е.
Η δεύτερη έκταση βρίσκεται στο προστατευόμενο πάρκο «Λοσίνιι όστραβ». Οι τοπικές αρχές απαντώντας στην αγανάκτηση των κατοίκων και περιβαλλοντολόγων δήλωσαν ότι η κατασκευή των στρατιωτικών εγκαταστάσεων σχετίζεται με τη «διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας». Στην έκταση αυτή όπως και στην έκταση της Ακαδημίας Τιμιριάζεφ, τα συστήματα πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400 και τα συστήματα ραντάρ 92N6E εγκαθίστανται σε απόσταση αρκετών εκατοντάδων μέτρων από συγκροτήματα κατοικιών.
Η τρίτη έκταση που επελέγη στην τοποθεσία Πετσάτνικι, είναι μια έκταση 1.000 στρεμμάτων μπροστά από τον προστατευόμενο –μουσειακό χώρο Κολόμενσκογιε. Οι εργασίες για την εγκατάσταση των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας ξεκίνησαν δίπλα από την εκκλησία της Ανάληψης, που έχει συμπεριληφθεί στο κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι. Και εσείς δεν κάνετε τίποτα. Στους κατασκευαστές έδωσαν ένα μήνα για να τα σκεπάσουν όλα με άσφαλτο. Εδώ θα τοποθετηθούν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας», δήλωσαν άνδρες της τοπικής αστυνομίας σε μια κάτοικο της περιοχής. Η ίδια ήθελε να καλέσει την αστυνομία, αλλά της είπαν να μην ενοχλεί. «Δεν καταλαβαίνετε που παίρνονται αυτές οι αποφάσεις;» είπε στην κάτοικο ο αστυνομικός.
Όπως επισημαίνουν οι δημοσιογράφοι του ιστότοπου, οι αρχές της πόλης και οι δημοτικές αρχές εξακολουθούν να σιωπούν, παρά τις εκατοντάδες επιστολές διαμαρτυρίας που στέλνουν οι κάτοικοι. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επίσης δεν σχολίασε τις πληροφορίες για την ανάπτυξη συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας στην επικράτεια της Μόσχας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ισχυρίστηκε η ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών
Οι πτήσεις εκτράπηκαν προς άλλα αεροδρόμια
Η σημερινή διαδήλωση έχει οργανωθεί από το FNSEA, ένα από τα μεγαλύτερα αγροτικά συνδικάτα της Γαλλίας
Η ίδια έχει δηλώσει πως η απόφαση του εφετείου θα καθορίσει το μέλλον της
Πάνω από 20.000 οι συλλήψεις και 640 οι νεκροί
Μαζί με τον Ντέιβιντ Χάρμπορ, παρά τις φήμες περί «εκφοβισμoύ και παρενόχλησης» στα γυρίσματα
Παραμένουν άγνωστα τα προϊόντα στα οποία θα επιβληθούν οι δασμοί
Υπεξαίρεσε 3 εκατομμύρια από την κοινή τους επιχείρηση για την ερωμένη του
Οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να καταβάλουν τις απαιτούμενες αποζημιώσεις σε μια τέτοια περίπτωση
Απόφαση Μακρόν για γαλλικό προξενείο, μήνυμα στήριξης στην αυτονομία της Γροιλανδίας
Οι αρχές έχουν ξεκινήσει επιχείρηση εντοπισμού, με τη συμμετοχή πάνω από 100 δασικών υπαλλήλων
Ένα ακόμα επεισόδιο στο «σήριαλ»
Στον Λευκό Οίκο η ηγέτιδα της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, ημέρα εθνικού πένθους για την Ελβετία στη μνήμη των 40 νεκρών
Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενεπλάκη ελεύθερος σκοπευτής
Aπέναντι στις πιέσεις που, όπως υποστηρίζει, ασκεί η Ρωσία
Σκληρή γλώσσα από τον αμερικανό ηθοποιό προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ενώ τα κρατικά μέσα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις απώλειες των δυνάμεων ασφαλείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.