Κοσμος

Περισσότεροι από 200 μαθητές και γονείς σε σχολείο των ΗΠΑ ενεπλάκησαν σε καβγά

Τραυματίες και συλλήψεις από την αστυνομία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικός συλλαμβάνει άτομο μετά από καβγά 200 ατόμων σε σχολείο των ΗΠΑ
© Youtube / WBRZ

ΗΠΑ: Καβγάς 200 μαθητών και γονεών σε Λύκειο - Η επέμβαση των αρχών, οι τραυματισμοί και οι συλλήψεις

Μπροστά σε ένα πρωτόγνωρης έκτασης καβγά βρέθηκαν αστυνομικοί της Λουιζιάνα στις ΗΠΑ, μετά από κλήση που δέχθηκαν για συμπλοκή στο προαύλιο σχολείου. Περισσότεροι από 200 μαθητές και γονείς συνεπλάκησαν, με καρέκλες να εκσφενδονίζονται και αστυνομικούς να τραυματίζονται κατά τη διάρκεια του επεισοδίου που καταγράφηκε στις 8 Μαρτίου. 

Όταν οι αστυνομικές αρχές έφτασαν στο σχολείο, είδαν στο προαύλιο γονείς και μαθητές να έχουν πιαστεί στα χέρια. Συνολικά 10 άτομα συνελήφθησαν. Βίντεο - ντοκουμέντο από την τσακωμό δείχνει έναν αστυνομικό να χτυπά με δύναμη το πρόσωπο ενός μαθητή σε έναν τοίχο από τούβλα. Ο αστυνομικός προσπαθούσε να συλλάβει έναν 17χρονο μαθητή, σύμφωνα με τις αρχές. Η αστυνομία δήλωσε ότι ο έφηβος είχε γρονθοκοπήσει τον αστυνομικό στο πρόσωπο και προσπάθησε να τον δαγκώσει, γεγονός που οδήγησε στην επιθετική αντίδραση του αστυνομικού που καταγράφηκε σε βίντεο. Ο έφηβος ήταν ένας από τους κατηγορούμενους για βιαιοπραγία κατά αστυνομικού και αντίσταση κατά των αρχών.

Ο καβγάς επεκτάθηκε και στον χώρο του Γυμναστηρίου. 

Numerous arrests after massive high school brawl that sent officer to hospital

Τι φαίνεται να πυροδότησε τον καβγά

Σύμφωνα με τη New York Post, αξιωματούχοι δεν έχουν προσδιορίσει τι ήταν αυτό που προκάλεσε τη συμπλοκή τόσων ατόμων, αν και έχουν πληροφορίες ότι ο καβγάς ξεκίνησε από μια μικρή ομάδα μαθητών και επεκτάθηκε. Στο συγκεκριμένο σχολείο εγγράφονται μαθητές που έχουν αποβληθεί από άλλα σχολεία της περιοχής. 

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο WBRZ ότι ο καβγάς ξέσπασε όταν ένα κορίτσι που δεν ήταν μαθήτρια του σχολείου και η μητέρα της εμφανίστηκαν για να παλέψουν με μαθήτρια. Οι μαθητές φέρεται να είχαν κλειδωθεί μέσα στο γυμναστήριο κατά τη διάρκεια του καυγά. Μεταξύ των 10 συλληφθέντων ήταν επίσης τρεις μαθητές που κατηγορήθηκαν για βιαιοπραγία κατά αστυνομικού. Πέντε ακόμη μαθητές συνελήφθησαν.

Όλοι οι συλληφθέντες ήταν μαθητές μεταξύ 15 και 18 ετών. Κανένας από τους γονείς ή άλλους ενήλικες που βρίσκονταν στο επεισόδιο δεν τέθηκε υπό κράτηση.

Massive fight among 200 students, parents at Louisiana high school ends in 10 arrests | NY Post

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ