Κοσμος

Πάνω από 1.000 μετανάστες εκπέμπουν SOS ανοιχτά της Ιταλίας

Βρίσκονται σε πλεούμενα - Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέλη της ιταλικής Ακτοφυλακής σώζουν μετανάστη από τη θάλασσα
Μέλη της ιταλικής Ακτοφυλακής σώζουν μετανάστη από τη θάλασσα © EPA/GUARDIA COSTIERA PRESS OFFICE/HANDOUT (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Ιταλία - Μεταναστευτικό - Πάνω από 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες σε πλεούμενα κινδυνεύουν στη Μεσόγειο - Οι επιχειρήσεις διάσωσης

Πάνω από 1.000 μετανάστες  και πρόσφυγες στην Ιταλία, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, βρίσκονται σε πλεούμενα, νότια της Καλαβρίας, τα οποία κινδυνεύουν να βυθιστούν.

Συνολικά, για την επιχείρηση διάσωσης έχουν κινητοποιηθεί τρία ταχύπλοα, πέντε πλοία και ένα αεροσκάφος της Ιταλικής Ακτοφυλακής, μαζί με το πλοίο Σίριο, του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Οι «απελπισμένοι της θάλασσας» επιβαίνουν σε τρία μεγάλα αλιευτικά, τα οποία βρίσκονται 100 ναυτικά μίλια νοτιονατολικά της Ροτσέλα Ιόνικα, στην Καλαβρία.

Οι επιχειρήσεις έχουν επιταχυνθεί, λόγω της προβλεπόμενης επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών. Οι ιταλικές αρχές ειδοποιήθηκαν από την Frontex, από σκάφη που ανήκουν σε ΜΚΟ αλλά και από το σύστημα σήμανσης συναγερμού Alarm phone.

Η είδηση γίνεται γνωστή λιγότερο από ένα 24ωρο μετά την αυστηροποίηση των ποινών για τους διακινητές μεταναστών που ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ