Κοσμος

Τζόρτζια Μελόνι: Αυξάνονται στα 30 έτη οι ποινές για τους διακινητές μεταναστών

Στη σκιά του πολύνεκρου ναυαγίου στην Καλαβρία

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα μπροστά στα φέρετρα με τις σορούς μεταναστών στην Καλαβρία
Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα μπροστά στα φέρετρα με τις σορούς μεταναστών στην Καλαβρία © EPA/FRANCESCO AMMENDOLA/QUIRINAL PRESS OFFICE/HANDOUT

Ιταλία - Μεταναστευτικό - Αυστηρότερες ποινές για τους διακινητές μεταναστών - Οι ανακοινώσεις από την Τζόρτζια Μελόνι

Νέα μέτρα στην Ιταλία για το μεταναστευτικό, με αυστηροποίηση των ποινών για τους διακινητές, ανακοίνωσε η Τζόρτζια Μελόνι.

Το Υπουργικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη (9/3) στο Κούτρο της Καλαβρίας, πολύ κοντά στο πολύνεκρο ναυάγιο της 26ης Φεβρουαρίου.

Όπως ανακοινώθηκε, οι ποινές για τους διακινητές αυξάνονται από το σημερινό ανώτατο όριο των 15 ετών, στα 30.

Η συγκεκριμένη ποινή θα προβλέπεται σε περίπτωση που οι υπεύθυνοι των μεταφορών, που οργανώνονται στη Μεσόγειο από παράνομα δίκτυα δουλεμπόρων, προκαλούν τον θάνατο μεταναστών και προσφύγων.

Η ανώτατη αυτή ποινή θα μπορεί να επιβάλλεται και σε περίπτωση που τυχόν επιβάτες των πλεούμενων, χάνουν την ζωή τους εκτός ιταλικών συνόρων.

«Πρόκειται για ένα αδίκημα οικουμενικού χαρακτήρα. Θέλουμε να κατανοήσουν όλοι ότι συμφέρει να έρχονται στη χώρα μας, διά της νόμιμης οδού και θα ετοιμάσουμε ειδικές επικοινωνιακές εκστρατείες» υπογράμμισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Βάσει των σημερινών αποφάσεων, όπως τονίστηκε, πρόκειται να αυξηθούν οι απελάσεις και να δημιουργηθούν νέα κέντρα για την προσωρινή παραμονή όσων μεταναστών αποφασίζεται ότι πρέπει να επαναπατριστούν.

«Εγκρίναμε την επιστροφή των νόμιμων ροών. Ροές οι οποίες θα έχουν, πλέον, τριετή διάρκεια. Πρόκειται να δοθεί προτεραιότητα σε εργαζόμενους που διαθέτουν επαγγελματική κατάρτιση η οποία αναγνωρίζεται στην Ιταλία, όπως και σε χώρες οι οποίες ενημερώνουν τους πολίτες τους, για τον κίνδυνο των παράνομων αυτών ταξιδιών» δήλωσε ακόμη η Μελόνι.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η χώρα της αναμένει νέες, ουσιαστικές απαντήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αρχίζοντας από μια ουσιαστικότερη οικονομική συνεργασία με την Τυνησία, από την οποία, την τελευταία περίοδο, ξεκινούν πολλά πλεούμενα των διακινητών με προορισμό την Κάτω Ιταλία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ