Βέλγιο: Απειλητικά μηνύματα για επίθεση στις Βρυξέλλες
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε στην αστυνομία αργά χθες, Τρίτη, το απόγευμα ότι έλαβε ένα email γραμμένο στα ρωσικά που έκανε λόγο για επίθεση στο μετρό, η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα, σημειώνει δημοσίευμα της εφημερίδας Le Soir. Επισημαίνεται ότι πρόκειται για μια απειλή που δεν θεωρείται πολύ αξιόπιστη, ωστόσο λαμβάνεται «πολύ σοβαρά» από τις αρχές. Η εισαγγελία των Βρυξελλών ξεκίνησε έρευνα, το Κέντρο Κρίσεων παρακολουθεί την κατάσταση και η ομοσπονδιακή αστυνομία πραγματοποίησε ελέγχους στο μετρό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Παράλληλα οι περιπολίες ενισχύονται, τονίζεται στο δημοσίευμα.
Σύμφωνα με την έκθεση των υπηρεσιών ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία ήρθε σε επαφή η Le Soir, ένας άνδρας επικοινώνησε πρόσφατα με την Κομισιόν δύο φορές μέσω email. Το πρώτο email της 16ης Φεβρουαρίου δεν περιείχε τίποτα ανησυχητικό, το δεύτερο, το οποίο στάλθηκε στις 3 Μαρτίου, ήταν απειλητικό μήνυμα το οποίο ανέφερε στα ρωσικά: «Καθώς η ΕΕ συνεχίζει την επιθετική της πολιτική, θα ήθελα να προειδοποιήσω για την έναρξη μαζικών τρομοκρατικών επιθέσεων στο έδαφος της ΕΕ». Το email καταλήγει με μια συγκεκριμένη απειλή: «Στις 8 Μαρτίου, το μετρό στις Βρυξέλλες θα ανατιναχτεί μεταξύ Yser και Rogier».
Η αστυνομία διενήργησε όλους τους απαραίτητους ελέγχους. Η ομοσπονδιακή αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ερεύνησαν τους σταθμούς του μετρό: «Το πήραμε πολύ σοβαρά υπόψη, πραγματοποιήσαμε ελέγχους με αστυνομικούς σκύλους ικανούς να ανιχνεύουν εκρηκτικά που αποδείχθηκαν αρνητικοί, αλλά παραμένουμε πολύ προσεκτικοί. Οι αστυνομικές υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή. Η εισαγγελία των Βρυξελλών άνοιξε έρευνα για να εντοπίσει τον ή τους δράστες αυτής της απειλής βομβιστικής επίθεσης».
Από την πλευρά της η Πρεσβεία των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες εξέδωσε προειδοποίηση ασφαλείας, αναφέροντας ότι η αστυνομία ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας ως απάντηση σε απειλή πιθανής επίθεσης στο μετρό που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 8 Μαρτίου, και καλώντας τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, αν βρίσκονται μέσα ή κοντά στις Βρυξέλλες, να αποφεύγουν τα πλήθη, να διατηρούν χαμηλό προφίλ, να έχουν πάντα επίγνωση του περιβάλλοντός τους, να παρακολουθούν τις ενημερώσεις των τοπικών μέσων και να ανατρέχουν στον ιστότοπο της πρεσβείας για τις πιο πρόσφατες ειδοποιήσεις και μηνύματα προς πολίτες των ΗΠΑ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κορυφώνεται η ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης
Άκαρπη η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών
Βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης το 2003
406 πολιτικοί κρατούμενοι έχουν απελευθερωθεί το τελευταίο διάστημα
Tι αναφέρει η Ιρανή ακτιβίστρια
Ο 82χρονος τραγουδιστής κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και καταναγκαστική εργασία
Είναι η τέταρτη πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αμερικανοί και Βρετανοί εκκενώνουν βάσεις από τη γύρω περιοχή
Τα κύματα έφτασαν σύμφωνα με πληροφορίες σε ύψος 5 μέτρων
Πρόκειται για την πιο άμεση απειλή της Τεχεράνης προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Σε πρόχειρο νεκροτομείο κοντά στην Τεχεράνη
Όλο αυτόν τον καιρό επικρατούσε μια μορφή εφησυχασμού έναντι της ιρανικής θεοκρατίας. Τώρα επικρατεί αμηχανία.
Η συμμορία διέφυγε και η αξία της λείας δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή
Οι αποφυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων, που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς
Δεδομένων των κακών διατροφικών του συνηθειών
Οι Ιρανοί αγωνίζονται για κάτι που αποτελεί τον πυρήνα και δικών μας αξιών, όσων έχουμε τη μεγάλη τύχη να ζούμε σε μια δυτική δημοκρατία
Η αντίδραση της Κοπεγχάγης στις απειλές του Τραμπ
Για πρώτη φορά από το 2010 απειλείται η κυριαρχία του Ούγγρου πρωθυπουργού
Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Ιράν, ενώ το καθεστώς απάντησε με μπλακάουτ και καταστολή. Από την Αθήνα, η Νάζια Ματάνι περιγράφει τη στιγμή που «η πλειοψηφία βγήκε επιτέλους στο φως»
9% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας δηλώνουν αγρότες, σύμφωνα με τη Eurostat.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.