Κοσμος

Iσπανία: Τέσσερα χρόνια φυλάκιση σε πρώην εστεμμένη που έκλεψε κρασιά αξίας 1,6 εκατ. ευρώ

Συνεργός της ένας Ρουμανο-ολλανδός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισπανία: Ζευγάρι λήστεψε πανάκριβα κρασιά, αλλά του βγήκαν... ξινά
© Unsplash

Iσπανία: Τέσσερα χρόνια φυλάκιση στην πρώην εστεμμένη που έκλεψε κρασιά αξίας 1,6 εκατ. ευρώ

Σε τουλάχιστον τέσσερα χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν ένα μοντέλο και ο σύντροφός της στην Ισπανία, καθώς, αφού έφαγαν σε πολυτελές εστιατόριο, έφυγαν έχοντας κλέψει 45 κρασιά αξίας 1,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Το δικαστήριο τους επέβαλε ποινές φυλάκισης τεσσάρων ετών στη γυναίκα και 4,5 ετών στον άνδρα, αφού τους έκρινε ένοχους για διακεκριμένη ληστεία. Επιπλέον, το ζεύγος διατάχθηκε να καταβάλει αποζημιώσεις σε ασφαλιστές ύψους άνω των 750.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το δικαστήριο, η κοπέλα είχε κάνει check-in στο ξενοδοχείο με πλαστό ελβετικό διαβατήριο και μοναδική της αποσκευή ένα σακίδιο, το οποίο, σύμφωνα με υπάλληλο του ξενοδοχείου, ήταν πάρα πολύ ελαφρύ.

Πώς έγινε η ληστεία στο ισπανικό εστιατόριο

Η ιστορία ξεκινά τον Οκτώβριο του 2021, όταν διαπιστώθηκε ότι είχαν κλαπεί από το πολυτελές εστιατόριο El Atrio, στην Ισπανία, 45 μπουκάλια κρασιού, κάποια από τα οποία ήταν σπάνια και πολύ μεγάλης αξίας. Υπολογίζεται ότι η αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται σε 1,6 εκατομμύρια ευρώ.

Ήταν 27 Οκτωβρίου του 2021, όταν σήμανε συναγερμός για την κλοπή και αμέσως οι ισπανικές αστυνομικές αρχές αντιλήφθηκαν ότι δεν είχαν να κάνουν με μια απλή υπόθεση.

Σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία η κλοπή έγινε στην πόλη Κάθερες, στα δυτικά της χώρας, απ΄ όπου αφαιρέθηκαν τα 45 μπουκάλια. Μεταξύ αυτών ήταν ένα «μοναδικό» μπουκάλι κρασί του 19ου αιώνα, ένα Bordeaux Chateau d’Yquem του 1806, αξίας 310.000 ευρώ.

Οι υποψίες στράφηκαν σε μία γυναίκα, που είχε αναλάβει να απασχολήσει τους σερβιτόρους, ενώ ο συνοδός της κατέβηκε στο κελάρι του εστιατορίου. Η αστυνομία διαπίστωσε ότι το ύποπτο ζευγάρι είχε επισκεφτεί το El Atrio ακόμα τρεις φορές πριν από την κλοπή.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ