Κοσμος

Εστεμμένη ομορφιάς έκλεψε κρασιά αξίας 1,6 εκατ. ευρώ - Η κινηματογραφική σύλληψη

Η κλοπή σε ισπανικό εστιατόριο - Το κυνηγητό στην Ευρώπη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισπανία: Κλοπή σαν κινηματογραφική ταινία για 45 μπουκάλια κρασιού αξίας 1,65 εκατ.
Γαλλικά κρασιά © Getty Images/Ideal Image

Ισπανία: Κλοπή σαν κινηματογραφική ταινία για 45 μπουκάλια κρασιού αξίας 1,6 εκατ. ευρώ. 

Μια εστεμμένη σε διαγωνισμό ομορφιάς, από το Μεξικό και ο Ρουμανο-Ολλανδός συνοδός της, συνελήφθησαν στην Κροατία για μια κλοπή κρασιών σε ισπανικό εστιατόριο που απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές αρκετών χωρών και παραπέμπει σε κινηματογραφικό σενάριο.

Οι δράστες έφυγαν από την Ισπανία λίγες ημέρες μετά τη ληστεία και μετακινήθηκαν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, καθιστώντας δύσκολο για τους αστυνομικούς να εντοπίσουν την ακριβή τους θέση, δήλωσε η αστυνομία. Όμως οι αρχές τους έπιασαν τελικά να εισέρχονται στην Κροατία από το Μαυροβούνιο στο συνοριακό πέρασμα Karasovi Sutorina.

Η ισπανική αστυνομία χαιρέτισε τον τέλειο συντονισμό μεταξύ εθνικών και διεθνών ερευνητών από αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Ιντερπόλ. Κατά τη στιγμή της σύλληψής του ο άνδρας ύποπτος είχε δύο ακόμη εντάλματα που εκκρεμούσαν από δικαστήριο της Μαδρίτης, δήλωσε η αστυνομία.

Τα κλεμμένα μπουκάλια δεν έχουν βρεθεί, αλλά οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι από την ανάκριση των δύο υπόπτων θα προκύψουν στοιχεία για να βρεθούν και τα πολύτιμα κλοπιμαία.

Πώς έγινε η ληστεία στο ισπανικό εστιατόριο

Η ιστορία ξεκινά τον Οκτώβριο του 2021, όταν διαπιστώθηκε ότι είχαν κλαπεί από το πολυτελές εστιατόριο El Atrio, στην Ισπανία, 45 μπουκάλια κρασιού, κάποια από τα οποία ήταν σπάνια και πολύ μεγάλης αξίας. Υπολογίζεται ότι η αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται σε 1,6 εκατομμύρια ευρώ.

Ήταν 27 Οκτωβρίου του 2021, όταν σήμανε συναγερμός για την κλοπή και αμέσως οι ισπανικές αστυνομικές αρχές αντιλήφθηκαν ότι δεν είχαν να κάνουν με μια απλή υπόθεση.

Σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία η κλοπή έγινε στην πόλη Κάθερες, στα δυτικά της χώρας, απ΄ όπου αφαιρέθηκαν τα 45 μπουκάλια. Μεταξύ αυτών ήταν ένα «μοναδικό» μπουκάλι κρασί του 19ου αιώνα, ένα Bordeaux Chateau d’Yquem του 1806, αξίας 310.000 ευρώ.

Οι υποψίες στράφηκαν σε μία γυναίκα, που είχε αναλάβει να απασχολήσει τους σερβιτόρους, ενώ ο συνοδός της κατέβηκε στο κελάρι του εστιατορίου. Η αστυνομία διαπίστωσε ότι το ύποπτο ζευγάρι είχε επισκεφτεί το El Atrio ακόμα τρεις φορές πριν από την κλοπή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ