Κοσμος

Δημόσια συγγνώμη ζήτησε ο Έλον Μασκ από τον υπάλληλο του Twitter που τον ρώτησε αν απολύθηκε μέσω tweets

Τον κατηγόρησε πως το έκανε για να πάρει μεγαλύτερη αποζημίωση ενώ αμφισβήτησε την αναπηρία του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ: Εντείνονται οι εικασίες για επικείμενη κατάρρευση της πλατφόρμας - Εκατοντάδες εργαζόμενοι φέρονται να αποχωρούν.
Ο Έλον Μασκ © EPA/Alexander Becher

Έλον Μασκ: Ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον υπάλληλο του Twitter που τον ρώτησε αν απολύθηκε - Τον κατηγόρησε πως το έκανε για να πάρει μεγαλύτερη αποζημίωση ενώ αμφισβήτησε την αναπηρία του

Τον γύρο του κόσμου έκανε ο διάλογος που είχε ο Έλον Μασκ με υπάλληλο του Twitter, ο οποίος επιστράτευσε την ίδια την πλατφόρμα για να μάθει αν έχει απολυθεί.

Τελικά, πήρε την απάντησή του μετά από τον «διάλογο» με τον Μασκ, ο οποίος προχώρησε σε ερωτήσεις σχετικά με τη δουλειά του, αμφισβήτησε την αναπηρία του και την ανάγκη του για προσαρμογές (ο υπάλληλος πάσχει από μυϊκή δυστροφία και χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι) και έγραψε στο Twitter ότι έχει έναν «εξέχοντα, ενεργό λογαριασμό στο Twitter και είναι πλούσιος» και «ο λόγος που με κατηγόρησε δημόσια ήταν για να πάρει μεγαλύτερη αποζημίωση».

Ενώ γινόταν η ανταλλαγή απόψεων, ο Θόρλιφσον δήλωσε ότι έλαβε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι δεν απασχολείται πλέον.

Το βράδυ της Τρίτης, ο Μασκ απολογήθηκε μέσω Twitter στον υπάλληλο, λέγοντας ότι η παρεξήγησή του «βασίστηκε σε πράγματα που μου είπαν ότι ήταν αναληθή».

Ο Θορλιφσον, ο οποίος ζει στην Ισλανδία, έχει σχεδόν 160.000 followers στο Twitter (ο Mασκ έχει πάνω από 130 εκατομμύρια). Εντάχθηκε στο Twitter το 2021, όταν η εταιρεία, υπό την προηγούμενη διοίκηση, εξαγόρασε την startup του, Ueno.

Τα ισλανδικά μέσα ενημέρωσης τον επαίνεσαν επειδή επέλεξε να λάβει το τίμημα της αγοράς σε μισθούς αντί για εφάπαξ πληρωμή. Κι αυτό γιατί με αυτόν τον τρόπο, θα πλήρωνε υψηλότερους φόρους στην Ισλανδία για τη στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών και του δικτύου ασφαλείας της.

Ο Θόρλιφσον έγραψε στο Twitter στον Μασκ ότι «Ο λόγος που σε ρώτησα δημόσια είναι επειδή εσύ (ή οποιοσδήποτε άλλος στο Twitter) δεν απάντησες στα προσωπικά μου μηνύματα».

«Είχες κάθε δικαίωμα να με απολύσεις. Αλλά θα ήταν καλό να με ενημερώσετε!» πρόσθεσε.

Η επόμενη κίνηση του Thorleifsson: «Ανοίγω ένα εστιατόριο στο κέντρο του Ρέικιαβικ πολύ σύντομα», έγραψε στο Twitter.

«Θα πάρει το όνομα της μητέρας μου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ