- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Νεντ Πράις εγκαταλείπει το πόστο του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Δεν διευκρινίζεται ποια θα είναι τα νέα του καθήκοντα
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ο Νεντ Πράις εγκαταλείπει το πόστο του εκπροσώπου - Δεν διευκρινίζεται ποια θα είναι τα νέα του καθήκοντα
Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Νεντ Πράις θα αποχωρήσει από τον ρόλο αυτό εντός του μήνα, γνωστοποίησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.
Ο Πράις, από τις πλέον αναγνωρίσιμες μορφές στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, βρίσκεται στη θέση του εκπροσώπου του από τον Ιανουάριο του 2021, από την ημέρα που ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε και ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπογράφεται από Μπλίνκεν, θα παραμείνει στο ΥΠΕΞ, θα εργάζεται «απευθείας» για τον ίδιο. Δεν διευκρινίζεται ποια θα είναι τα νέα του καθήκοντα.
«Μέσα σε μερικές ημέρες αφού ανέλαβε τον ρόλο, επανέφερε τις καθημερινές συνεντεύξεις Τύπου στο υπουργείο, δίνοντας στους δημοσιογράφους τη δυνατότητα να θέτουν συχνά σκληρά ερωτήματα για την πολιτική μας», σημείωσε ο Μπλίνκεν στο δελτίο Τύπου.
Επί των ημερών του Ντόναλντ Τραμπ, του ρεπουμπλικάνου προκατόχου του Μπάιντεν στην προεδρία, οι ενημερώσεις των συντακτών που είχαν διαπιστευτεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ γίνονταν πολύ πιο αραιά.
«Ο Νεντ βοήθησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να υπερασπιστεί και να προωθήσει την ελευθερία του Τύπου σε όλη την υφήλιο κι αποτέλεσε υπόδειγμα της διαφάνειας και του ανοίγματος που εισηγούμαστε σε άλλες χώρες. Η συμβολή του θα συνεχίσει να ωφελεί το υπουργείο για καιρό μετά το πέρας της υπηρεσίας του», σύμφωνα με τον Μπλίνκεν.
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC μετέδωσε πως ο κ. Πράις θα παραμείνει στο πόστο του ως τα μέσα του μήνα και κατόπιν θα αντικατασταθεί από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Βεντάντ Πατέλ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γιος του Ρομπ και της Μισέλ Ράινερ περιέγραψε τον πόνο της απώλειας των γονιών του
Τουλάχιστον 538 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 1.400 αγνοούνται
Είχε στεφθεί σε ηλικία τριών ετών μετά τον θάνατο του πατέρα του στο Τόρο της δυτικής Ουγκάντα
Τα δύο ανησυχητικά περιστατικά σε συναυλίες της και η απάντηση του συζύγου της
Πώς ο εκλιπών κατάφερε να κάνει έναν παρωχημένο θεσμό να μοιάζει σύγχρονος
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Αστυνομικοί απομάκρυναν τους μετανάστες σε προβλήτα - Αυξάνεται η πίεση στον Σάντσεθ
Απαξιωτικά μηνύματα για την επεξεργασμένη με ΑΙ φωτογραφία της τραγουδίστριας
Ο γάμος με τη Μέτε-Μάριτ, ο Τζέφρι Έπσταϊν και οι κατηγορίες για τον θεό γιο
Το 2023 είχε δηλώσει ότι τα Γλυπτά θα έπρεπε να επιστραφούν στην Ελλάδα «χωρίς όρους»
Στους 472 οι νεκροί, τουλάχιστον 1.400 οι αγνοούμενοι
Υποστηρίζει ότι υπέστη «χημικές επιθέσεις»
Η μεγάλη μείωση των ανθρωποκτονιών στον 20ό και 21ο αιώνα, η σταθερότητα των τελευταίων δεκαετιών και το αίσθημα ανασφάλειας
Ανάμεσά τους τουρίστες από περισσότερες από 30 χώρες - Φόβοι για νέα πλημμύρα
«Το μεγαλύτερο μέρος της βρίσκεται στις ΗΠΑ»
Οι αρχές δεν έχουν ακόμα συνδέσει επισήμως τις καταγγελίες
Με αφορμή την πρόσφατη συμφωνία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.