Κοσμος

Πέθανε η τσιλιαδόρος των φόνων του Τσαρλς Μάνσον στο Χόλιγουντ το 1969

Ανάμεσα στα θύματα ήταν και η Σάρον Τέιτ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Linda Kasabian, member of notorious ‘Manson family’, dies at 73
© Michael Ochs Archives/Getty Images/Ideal Image

Τσαρλς Μάνσον: Πέθανε η τσιλιαδόρος του φονικού στο Χόλιγουντ το 1969

Η Λίντα Κασάμπιαν, μέλος της διαβόητης αίρεσης με επικεφαλής τον Τσαρλς Μάνσον που δολοφόνησε την κινηματογραφική σταρ Σάρον Τέιτ το 1969, πέθανε σε ηλικία 73 ετών.

Ο θάνατός της ανακοινώθηκε στην εφημερίδα Tacoma News Tribune, αλλά η αιτία θανάτου δεν έγινε αμέσως γνωστή. Η Κασάμπιαν είχε κρατήσει χαμηλό προφίλ μετά τις δολοφονίες και σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου της είχε αλλάξει το όνομά της σε «Chiochios» για να προστατεύσει την ταυτότητά της.

Ο Μάνσον ήταν ένας ημι-εγγράμματος κατά συρροήν εγκληματίας και αποτυχημένος μουσικός, προτού βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ως ο ηγέτης, με την τρελή ματιά, της «οικογένειας Μάνσον», μιας δολοφονικής ομάδας νεαρών περιθωριοποιημένων ατόμων. Καταδικάστηκε για εννέα φόνους, αλλά έμεινε περισσότερο γνωστός για τις επτά δολοφονίες που ονομάστηκαν φόνοι Τέιτ – Λα Μπιάνκα, που οι οπαδοί του έκαναν σε δύο συνεχή βράδια του Αυγούστου του 1969.

Το διασημότερο από τα θύματά του ήταν η Σάρον Τέιτ, ηθοποιός και σύζυγος του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι. Η Τέιτ ήταν οκτώμισι μηνών έγκυος όταν δολοφονήθηκε, μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα, στο σπίτι της στο Φαράγγι Μπένεντικτ.

 Οι δολοφονίες Τέιτ – Λα Μπιάνκα και η επτάμηνη δίκη που ακολούθησε καλύφθηκαν επί μακρόν από τις ειδήσεις. Στο φοβισμένο κοινό, οι φόνοι και το υπόβαθρο του σεξ, των ναρκωτικών, του ροκ εντ ρολ και του σατανισμού έμοιαζαν με τη φυσική επέκταση του αντικαθεστωτικού ήθους που βοήθησε στον καθορισμό της δεκαετίας του 1960. Αποτελεί μέτρο της δύναμης που ασκούσε ο Μάνσον στις οπαδούς του το γεγονός ότι ο ίδιος δεν ήταν παρών στους φόνους Τέιτ – Λα Μπιάνκα. Παρ’ όλα αυτά η οικογένεια τους δολοφόνησε κατόπιν των διαταγών του, καθώς επιθυμούσε να ξεσπάσει έτσι φυλετικός πόλεμος, που ο Μάνσον αποκαλούσε «χέλτερ σκέλτερ».

Οι Μάνσον, Γουάτσον, Κρενγουίνκελ, Κασέμπιαν και Ατκινς, καταδικάστηκαν σε θάνατο για τις δολοφονίες, αλλά αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας έκρινε ότι η θανατική ποινή ήταν αντισυνταγματική, οι ποινές τους μετατράπηκαν σε ισόβια κάθειρξη.

Οι Γουάτσον, Κρενγουίνκελ παραμένουν στη φυλακή. Η Άτκινς και ο Μάνσον, πέθαναν στη φυλακή το 2009 και το 2017 αντίστοιχα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ