Κοσμος

«Όχι ισόβια, δεν το αξίζω», παρακαλούσε ο Γουάινστιν στο δικαστήριο

«Είμαι θέμα πλεκτάνης»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Όχι ισόβια, δεν το αξίζω», παρακαλούσε ο Γουάινστιν στο δικαστήριο
Ο Χάρβει Γουάινστιν © ΕPA

Χάρβεϊ Γουάινσταϊν: Παρακαλούσε το δικαστήριο να μην του επιβάλλει ισόβια - Ισχυρίζεται πως έπεσε θύμα πλεκτάνης

Ο πρώην μεγιστάνας του κινηματογράφου Χάρβεϊ Γουάινσταϊν ικέτευσε για επιείκεια σε δικαστήριο του Λος Άντζελες λίγο πριν του επιβληθούν επιπλέον 16 χρόνια φυλάκισης για βιασμό.

Καταδικάστηκε για την επίθεση σε μια ηθοποιό σε δωμάτιο ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια κινηματογραφικού φεστιβάλ στην πόλη τον Φεβρουάριο του 2013.

«Σας παρακαλώ, μην με καταδικάσετε σε ισόβια κάθειρξη», είπε ο έκπτωτος σταρ του Χόλιγουντ στο δικαστήριο. «Δεν το αξίζω».

Περισσότεροι από 80 άνθρωποι έχουν προβεί σε καταγγελίες για βιασμούς και ανάρμοστη συμπεριφορά από τον Γουάινστιν, οι οποίες χρονολογούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Ο 70χρονος εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης 23 ετών για προηγούμενη καταδίκη στη Νέα Υόρκη.

Πριν από την καταδίκη της Πέμπτης, οΓουάινσταϊν υποστήριξε ότι ήταν «αθώος και θύμα μιας πλεκτάνης».

Στις 19 Δεκεμβρίου, οι ένορκοι του Λος Άντζελες τον καταδίκασαν για μία κατηγορία βιασμού και δύο κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος μιας ηθοποιού.

Το θύμα, γνωστό ως Jane Doe 1 για την προστασία της ανωνυμίας της, μίλησε στο δικαστήριο πριν από την ανάγνωση της ποινής.

«Πριν από εκείνη τη νύχτα ήμουν μια πολύ ευτυχισμένη και γεμάτη αυτοπεποίθηση γυναίκα», είπε.

«Όλα άλλαξαν μετά τη βίαιη επίθεση από τον κατηγορούμενο. Δεν υπάρχει ποινή φυλάκισης αρκετά μεγάλη για να αναιρέσει τη ζημιά».

Ο Γουάινσταϊν, εν τω μεταξύ, δήλωσε στη δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες Λίζα Λεντς ότι δεν γνώριζε το θύμα.

«Ποτέ δεν βίασα ή επιτέθηκα σεξουαλικά στην γυναίκα αυτή», είπε.

Οι δικηγόροι του - οι οποίοι είχαν ζητήσει ποινή τριών ετών για τον Γουάινστιν - ζήτησαν από τον δικαστή να λάβει υπόψη του την επιδείνωση της υγείας του, τα παιδιά του και τις γενναιόδωρες δωρεές του σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.