Κοσμος

Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν: Νέα καταδίκη για τον άλλοτε μεγαλοπαραγωγό του Χόλιγουντ

Δεν μπορεί να αποφυλακιστεί μέχρι το 2039

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν
Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν © EPA / JUSTIN LANE

Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν: Νέα καταδίκη για τον άλλοτε μεγαλοπαραγωγό του Χόλιγουντ

Ο άλλοτε μεγιστάνας του Χόλιγουντ Χάρβει Γουάινσταιν που ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης 23 ετών στη Νέα Υόρκη, καταδικάστηκε σε με επιπρόσθετη ποινή φυλάκισης μετά από νέα δίκη που πραγματοποίηθηκε στο Λος Άντζελες σήμερα Πέμπτη, μετά από κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση.

Η καταδίκη της Πέμπτης είναι η δεύτερη σε βάρος του Γουάινσταϊν για κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση μετά τις αποκαλύψεις του ρεπορτάζ των New York Times και The New Yorker το 2017 για ιστορικό του, κάποτε, ισχυρού άνδρα του Χόλιγουντ σε σεξουαλικές κακοποίησεις, παρενοχλήσιες και μυστικούς διακανονισμούς, καθώς χρησιμοποίησε την επιρροή του για να εκμεταλλευτεί νεαρές γυναίκες.

Ο Γουαϊνστάιν καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο με τις κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση αφού ένα μοντέλο και ηθοποιός κατέθεσε ότι της επιτέθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Μπέβερλι Χιλς τον Φεβρουάριο του 2013.

Ο πρώην μεγαλοπαραγωγός αθωώθηκε ωστόσο για μια εκ των κατηγοριών τότε καθώς το δικαστήριο δεν κατέστη εφικτό να αποφασίσει ομόφωνα για τρεις άλλες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης μιας που σχετίζεται με την Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσομ, σκηνοθέτη και σύζυγο του κυβερνήτη της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ. 

Ο 70χρονος άνδρας ο οποίος έχει συμπληρώσει δύο χρόνια από την καταδίκη του σε 23ετή κάθειρξη για βιασμό και σεξουαλική επίθεση στη Νέα Υόρκη, για την οποία έχει ασκηθεί έφεση, θα μπορούσε να εκτίσει ποινή φυλάκισης έως και 24 έτη στην Καλιφόρνια, όταν καταδικαστεί.  Ο Γουαϊνστάιν μπορεί να αποφυλακιστεί υπό όρους στη Νέα Υόρκη το 2039.

 

 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ