Κοσμος

Qatargate: Αναμένεται απόφαση για τον Φραντσέσκο Τζόρτζι μετά τη νέα κατάθεση

Οι δικαστές αποφασίζουν την παράταση (ή μη) της κράτησής του στη φυλακή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Qatargate: Ελεύθερος με βραχιολάκι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι
© EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Qatargate - Η νέα κατάθεση από τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, τον σύντροφο της Εύας Καϊλή - Εκκρεμεί η απόφαση στο αίτημα εξαίρεσης του δικαστή Μισέλ Κλεζ

Για το Qatargate δίνει νέα κατάθεση ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βελγικές αρχές είναι έτοιμες να παρατείνουν την κράτησή του στη φυλακή, καθώς διαπιστώνεται ότι ο ρόλος του στο Qatargate ήταν ακόμη πιο κομβικός σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Την ίδια στιγμή εκκρεμεί η απόφαση του Δικαστικού Εφετείου Βρυξελλών στην αίτηση εξαίρεσης του δικαστή Μισέλ Κλεζ από τη συνέχιση της έρευνας στην πολύκροτη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο με τον χρηματισμό ευρωβουλευτών από το Κατάρ, ο Μαρκ Ταραμπέλα, είχε ζητήσει την εξαίρεση του συγκεκριμένου δικαστή.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος του ευρωβουλευτή είχε υποβάλλει το αίτημα εξαίρεσης, με την αιτιολογία ότι ο επικεφαλής ανακριτής στην υπόθεση του Qatargate ενδεχομένως να είναι «μεροληπτικός» προς τον Ταραμπέλα, καθώς στηρίζεται στο κείμενο με τις κατηγορίες που συνοδεύει το ένταλμα σύλληψης.

«Δεν είχε άλλη επιλογή από το να κάνει αυτό που κάνει. Δεν θέλουμε καμία παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας του κ. Ταραμπέλα» είχε δηλώσει ο συνήγορός του.

Αποτέλεσμα ήταν ο δικαστής Μισέλ Κλεζ να απέχει προσωρινά από τη διαδικασία και να μην είναι παρών στις ακροάσεις της Εύας Καϊλή, του Μαρκ Ταραμπέλα και του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqpw667oha7t)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ