Κοσμος

Τον απεγκλώβισαν με το τσιγάρο στο στόμα - Πώς κατάφερε να επιβιώσει 56 ώρες στα ερείπια

«Είχα καπνό μαζί μου, έστριβα τσιγάρο και κάπνιζα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με το τσιγάρο στο στόμα απεγκλωβίστηκε ζωντανός άνδρας στην Τουρκία μετά τον σεισμό
Με το τσιγάρο στο στόμα απεγκλωβίστηκε ζωντανός άνδρας στην Τουρκία μετά τον σεισμό | Πηγή ΦΩΤO: Twitter

Σεισμός Τουρκία - Ο καπνιστής που βγήκε ζωντανός από τα ερείπια κτιρίου περιγράφει την περιπέτειά του - Ο απεγκλωβισμός με το τσιγάρο στο στόμα

Τα όσα δραματικά βίωσε μετά τον σεισμό στην Τουρκία, όταν και παρέμεινε για 56 ώρες στα ερείπια κτιρίου που κατέρρευσε, περιέγραψε ένας 60χρονος σεισμοπαθής στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Ζίγια Σονέρ Τουγκτεκίν ανασύρθηκε ζωντανός από τους διασώστες, μαζί με τον γιο του. Σε δηλώσεις του το μεσημέρι του Σαββάτου (18/2) τόνισε: «Δεν ήξερα πόσες μέρες περάσαμε κάτω από τα ερείπια…».

Και συνέχισε, λέγοντας: «Είχα καπνό μαζί μου, έστριβα τσιγάρο και κάπνιζα».

Δυστυχώς, τόσο η σύζυγός του όσο και η κόρη του δεν τα κατάφεραν και έχασαν τη ζωή τους. «Την ώρα του σεισμού, η κόρη και η γυναίκα μου προσπάθησαν να έρθουν κοντά μου. Το ταβάνι τις καταπλάκωσε και σκοτώθηκαν επί τόπου» θυμάται. Και συμπληρώνει: «Ο γιος μου Ντενίζ εγκλωβίστηκε και έσπασε τα πλευρά του».

Όπως είπε, αυτό που του έσωσε τη ζωή, ήταν ότι παρέμεινε ψύχραιμος, περιμένοντας υπομονετικά να φθάσει η βοήθεια.

«Όταν με ανέσυραν από τα ερείπια, είχα το τσιγάρο στο στόμα μου. Μου είπαν να το πετάξω, αλλά δεν το έκανα γιατί έτσι έμεινα στη ζωή» τόνισε, επισημαίνοντας ότι δεν το αποχωρίστηκε ούτε όταν βρισκόταν στο φορείο.

Οι νεκροί από τον σεισμό στην Τουρκία έχουν ξεπεράσει τις 40.000, την ώρα που πάνω από 200.000 σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα. Οι άστεγοι ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ