Κοσμος

Mass shooting σε εμπορικό κέντρο στο Ελ Πάσο - Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες

Έχουν συλληφθεί δύο ύποπτοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της αμερικανικής αστυνομίας
© Gemma Evans/Unsplash

Τέξας: Mass shooting σε εμπορικό κέντρο στο Ελ Πάσο - Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες - Έχουν συλληφθεί δύο ύποπτοι

Ένα άτομο σκοτώθηκε και τρία τραυματίστηκαν από mass shooting σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Ελ Πάσο του Τέξας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Δύο ύποπτοι έχουν συλληφθεί και οι αρχές δηλώνουν ότι δεν υπάρχει πλέον απειλή για το κοινό.

«Είναι πολύ νωρίς για εικασίες σχετικά με το κίνητρο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ελ Πάσο, αρχιφύλακας Ρόμπερτ Γκόμεζ, μετά τους πυροβολισμούς της Τετάρτης στο εμπορικό κέντρο Cielo Vista.

«Ήταν χαοτικό. Οι άνθρωποι έφυγαν. Ήταν φοβισμένοι», πρόσθεσε.

Δύο από τους τραυματίες -και οι δύο άνδρες- φέρονται να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η αστυνομία δήλωσε νωρίτερα ότι αναφέρθηκαν πυροβολισμοί στο χώρο εστίασης του κέντρου.

Το εμπορικό κέντρο Cielo Vista βρίσκεται κοντά σε ένα σούπερ μάρκετ Walmart, όπου 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρατσιστική επίθεση τον Αύγουστο του 2019, μια από τις πιο θανατηφόρες μαζικές εκτελέσεις στην ιστορία των ΗΠΑ.

Πριν από μία εβδομάδα ο δράστης εκείνης της επίθεσης, ο Πάτρικ Κρούσιους, δήλωσε ένοχος για 90 ομοσπονδιακές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων εγκλήματα μίσους και αδικήματα με πυροβόλα όπλα.

Και τη Δευτέρα, τρεις φοιτητές σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ στην πανεπιστημιούπολη του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν (MSU).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ