Κοσμος

Δημοσιογράφος στη Φλόριντα σκοτώθηκε εν μέσω ρεπορτάζ από ένοπλο που άνοιξε πυρ

Αφού ο δράστης επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δυνάμεις της αστυνομίας στο σημείο όπου σημειώθηκε η επίθεση ενόπλου στη Φλόριντα
Δυνάμεις της αστυνομίας στο σημείο όπου σημειώθηκε η επίθεση ενόπλου στη Φλόριντα © Screenshot/ YouTube/ NBC News

ΗΠΑ: Τρεις νεκροί από πυρά ενόπλου στη Φλόριντα - Μια 9χρονη και ένας δημοσιογράφος ανάμεσα στα θύματα

Ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον τηλεοπτικού συνεργείου που έκανε ρεπορτάζ στον τόπο όπου διαπράχθηκαν φόνοι κοντά στην πόλη Ορλάντο της Φλόριντα εχθές, Τετάρτη (22.02), σκοτώνοντας δημοσιογράφο και τραυματίζοντας εικονολήπτη.

Ο 19χρονος ύποπτος, που κατονομάστηκε από την αστυνομία ως Κιθ Μέλβιν Μόουζες, συνελήφθη λίγη ώρα μετά το περιστατικό. «Κατηγορείται επίσης για τη δολοφονία κοριτσιού 9 ετών και γυναίκας ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών», όπως δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Όραντζ, Τζον Μίνα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τα μέλη του συνεργείου ήταν ρεπόρτερ και εικονολήπτης του τοπικού καλωδιακού τηλεοπτικού σταθμού Spectrum News 13, διευκρίνισε ο σερίφης Μίνα.

«Σε βάρος του νεαρού, που έχει βαρύ ποινικό μητρώο, θα ασκηθεί ποινική δίωξη για τρεις δολοφονίες και δύο απόπειρες φόνου» πρόσθεσε.

Φέρεται να δολοφόνησε τη νεαρή γυναίκα μέσα σε αυτοκίνητο μερικές ώρες προτού σκοτώσει το εννιάχρονο κορίτσι και τραυματίσει τη μητέρα του.

BREAKING: 9-year-old, journalist among three dead after shooting suspect returns to scene in Florida

Σύμφωνα με τον Τζον Μίνα δεν είναι σαφή τα κίνητρα καμίας από τις επιθέσεις. Ωστόσο, οι αρχές θεωρούν πως ο δράστης γνώριζε το πρώτο θύμα.

Ο σερίφης τόνισε πως δεν μπορεί ακόμη να εκτιμήσει εάν και κατά πόσον το τηλεοπτικό συνεργείο μπήκε στο στόχαστρο του νεαρού επειδή έκανε ρεπορτάζ γι’ αυτόν, ούτε γιατί εισέβαλε στο σπίτι του μικρού θύματος και της μητέρας της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ