- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πλημμύρες στη Νέα Ζηλανδία - Οι κάτοικοι πλοηγούνται με ψυγεία και στρώματα
Πέντε οι νεκροί - 10.500 άτομα έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους
Νέα Ζηλανδία: Οι κάτοικοι πλοηγούνται με ψυγεία και στρώματα μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε κυκλώνας - Πέντε νεκροί και 10.500 άτομα έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους
Πλάνα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν εργάτες παγιδευμένους από τις πλημμύρες να πλοηγούνται με ψυγεία και στρώματα καθώς ο κυκλώνας Gabrielle έπληξε τη Νέα Ζηλανδία.
Μεγάλο μέρος της χώρας καταστράφηκε από εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις και κηρύχθηκε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Πέντε νεκροί από τον κυκλώνα στη Νέα Ζηλανδία
Τους πέντε έφθασαν οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στη Νέα Ζηλανδία εξαιτίας του κυκλώνα Γκαμπριέλ, ενώ 10.500 άνθρωποι χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ανακοίνωσε σήμερα η νεοζηλανδική αστυνομία.
Το πτώμα του τέταρτου θύματος, παιδιού που θεωρείται πως πνίγηκε εξαιτίας «της ανόδου των υδάτων», βρέθηκε την προηγουμένη στο χωριό Έξντεϊλ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με την αστυνομία.
Τα άλλα τρία θύματα βρέθηκαν νωρίτερα σε περιοχές που επλήγησαν από τον κυκλώνα: το ένα σε τοποθεσία όπου αγνοείτο πυροσβέστης μετά την κατάρρευση σπιτιού εν μέσω των καιρικών φαινομένων στο Δυτικό Όκλαντ, τα άλλα δύο στην περιοχή Χοξ Μπέι, στο Βόρειο Νησί, σύμφωνα με τις αρχές.
Ο νεοζηλανδικός στρατός ανέπτυξε τρία ελικόπτερα NH90 στην περιοχή Χοξ Μπέι, που έχει υποστεί σκληρό χτύπημα από τον κυκλώνα. Διέσωσαν εργάτες, οικογένειες και κατοικίδια που ανέβηκαν σε στέγες σπιτιών για να γλιτώσουν από την άνοδο του επίπεδου των υδάτων.
Σφοδροί άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν το Βόρειο Νησί, όπου ζουν πάνω από τα τρία τέταρτα του πληθυσμού της χώρας (περίπου 5 εκατ.), προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις.
Οι αρχές κάνουν πλέον αποτίμηση των ζημιών σε απομονωμένες πόλεις όπου πλημμύρες πλημμύρισαν δρόμους και προκάλεσαν διακοπή των τηλεπικοινωνιών.
Περίπου 10.500 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, σύμφωνα με τον υπουργό αρμόδιο για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων. Άλλοι 160.000 κάτοικοι δεν έχουν ηλεκτροδότηση, αν και η λειτουργία του δικτύου προοδευτικά αποκαθίσταται.
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κρις Χίπκινς, ο οποίος χαρακτήρισε τον κυκλώνα Γκαμπριέλ το σοβαρότερο μετεωρολογικό φαινόμενο «του αιώνα», κήρυξε εθνική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για μια εβδομάδα.
Ο κυκλώνας Γκαμπριέλ σχηματίστηκε την 8η Φεβρουαρίου στα ανοικτά των βορειοανατολικών ακτών της Αυστραλίας, στη Θάλασσα των Κοραλλιών, προτού διασχίσει τον νότιο Ειρηνικό και πλήξει τη Νέα Ζηλανδία.
Σύμφωνα με επιστήμονες, τον τροφοδότησαν οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες του νερού της θάλασσας, που αποτελούν συνδυασμένη επίπτωση της κλιματικής αλλαγής και του φαινομένου Λα Νίνια, μετεωρολογικής ανωμαλίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Τι αναφέρει δημοσίευμα των New York Times
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.