Κοσμος

Οι Καναδοί ψάχνουν το κινεζικό μπαλόνι σε ένα «απέραντο» νεκροταφείο αεροπλάνων

Το άλυτο μυστήριο με την εξαφανισμένη πτήση του 1950

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η απομακρυσμένη περιοχή Γιούκον στον Καναδά έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο αεροσκαφών
Η απομακρυσμένη περιοχή Γιούκον στον Καναδά έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο αεροσκαφών © Pixabay

Κινεζικό μπαλόνι στον Καναδά - Έρευνα σε νεκροταφείο αεροσκαφών για το «κυλινδρικό» αντικείμενο - Το μυστήριο με την εξαφανισμένη πτήση του 1950

Καναδοί αστυνομικοί και στρατιώτες, σε συνεργασία με Αμερικανούς, «χτενίζουν» ορεινή περιοχή στον Καναδά, προκειμένου να βρουν τα συντρίμμια από το «μυστηριώδες αντικείμενο», το οποίο καταρρίφθηκε από μαχητικό το Σάββατο. 

Το δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Guardian» αναφέρει ότι στην απομονωμένη περιοχή Γιούκον, στα δυτικά του Καναδά, η οποία συνοδεύει με την Αλάσκα των ΗΠΑ, έχουν συντριβεί στο παρελθόν περισσότερα από 500 αεροπλάνα.

Ανάμεσά τους και ένα αμερικανικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος με 44 μέλη πλήρωμα, το οποίο συνετρίβη το 1950 και δεν βρέθηκε ποτέ ούτε ένα ίχνος του παρά τη μεγάλη επιχείρηση που είχε στηθεί εκείνη την περίοδο. Το συγκεκριμένο αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Άνκορατζ στην Αλάσκα και είχε προορισμό τη Μοντάνα, όταν χάθηκε το σήμα του πάνω από την περιοχή Γιούκον. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι γεμάτη δάση, βουνά και λίμνες, με το θερμόμετρο να δείχνει -25 βαθμούς Κελσίου.

Το Υπουργείο Άμυνας του Καναδά έχει δώσει ελάχιστες πληροφορίες στη δημοσιότητα για το συγκεκριμένο αντικείμενο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι έχει «κυλινδρικό σχήμα». Η είδηση για την κατάρριψη του αντικειμένου έγινε γνωστή, την ώρα που οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν κινεζικά μπαλόνια που πετούσαν πάνω από περιοχές της χώρας (Αλάσκα, Νότια Καρολίνα και Μίσιγκαν).

Με πληροφορίες από Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ