Κοσμος

Υπάρχει ακόμα ελπίδα στα χαλάσματα - Μια 77χρονη ανασύρθηκε ζωντανή 212 ώρες μετά τον σεισμό

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τους διασώστες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διασώστες βγάζουν από τα χαλάσματα ακόμα μία γυναίκα
© EPA/SEDAT SUNA

Σεισμός Τουρκία: Μια 77χρονη ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια πολυκατοικίας 212 ώρες μετά - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τους διασώστες

Σχεδόν 212 ώρες μετά τον σεισμό των 7,8 βαθμών που συγκλόνισε τη νοτιοανατολική Τουρκία, διασώστες ανέσυραν ζωντανή μια 77χρονη από τα ερείπια επταώροφης πολυκατοικίας στο Αντίγιαμαν.

Η Φατμά Γιουνγκόρ απεγκλωβίστηκε τραυματισμένη και μεταφέρθηκε σε ασθενοφόρο που την διακόμισε σε νοσοκομείο για να δεχθεί ιατρική φροντίδα.

Οι συγγενείς της ηλικιωμένης ξέσπασαν σε επευφημίες και έσπευσαν να αγκαλιάσουν τους διασώστες που εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τον χρόνο για την ανεύρεση επιζώντων στα χαλάσματα των ισοπεδωμένων κτιρίων.

Οκτώ ημέρες μετά τον σεισμό, που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 37.000 ανθρώπους σε Τουρκία και Συρία, διασώθηκαν σήμερα τουλάχιστον δέκα άνθρωποι.

Υπάρχει ζωή στα χαλάσματα 203 ώρες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου

Στην Τουρκία μια γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια κτιρίου 203 ώρες μετά τον σεισμό.

Όπως μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ, η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην πόλη Χατάι στη νοτιοανατολική Τουρκία σήμερα Τρίτη (14/2).

Στις εικόνες που μετέδωσαν η κρατική τηλεόραση στην Τουρκία φαίνονται οι διασώστες να έχουν τοποθετήσει τη γυναίκα στο φορείο, το οποίο σηκώνουν στον αέρα για να την οδηγήσουν στο ασθενοφόρο που περιμένει δίπλα στα ερείπια.

Η γυναίκα που απεγκλωβίστηκε ζωντανή 203 ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία είναι τυλιγμένη με ειδικό ρουχισμό για το κρύο και την αντιμετώπιση της υποθερμίας.

Ακούγονται ακόμη φωνές από τα ερείπια κτιρίων στην Τουρκία

Νωρίτερα, τον γύρο του διαδικτύου είχε κάνει το συγκλονιστικό timelapse βίντεο με τους διασώστες πάνω στα χαλάσματα κτιρίου στην πολύπαθη πόλη Καχραμανμαράς.

Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν το πρωί ότι οι έρευνες για επιζώντες στα χαλάσματα ολοκληρώνονται, καθώς έχουν περάσει πλέον οκτώ 24ώρα από τον σεισμό που σκόρπισε τον θάνατο και την καταστροφή στην Τουρκία και σε περιοχές στα βόρεια της Συρίας.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη διασώστες που συνεχίζουν να ψάχνουν για επιζώντες στα χαλάσματα πολυκατοικιών που κατέρρευσαν σαν «χάρτινοι πύργοι» μέσα σε δευτερόλεπτα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ