Κοσμος

Η Ρωσία έχασε 30 άθικτα τεθωρακισμένα οχήματα σε μια αποτυχημένη επίθεση

Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το γαλλικό άρμα μάχης AMX-10 RC στέλνει ο Μακρόν στην Ουκρανία
© EPA

Ουκρανία: Η Ρωσία έχασε 30 άθικτα τεθωρακισμένα οχήματα σε μια αποτυχημένη επίθεση 

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανόν να έχουν χάσει δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα κατά την διάρκεια μιας αποτυχημένης επίθεσης στην πόλη Ουχλεντάρ της ανατολικής Ουκρανίας, ανέφεραν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Το Ουχλεντάρ, ένας ουκρανικός προμαχώνας σε μια στρατηγικής σημασίας διασταύρωση μεταξύ της ανατολικής και νότιας γραμμής του μετώπου, έχει γνωρίσει μια από τις πιο αιματηρές μάχες του πολέμου καθώς η Ρωσία συνεχίζει μια ανελέητη επίθεση στο ανατολικό μέτωπο.

«Τα ρωσικά στρατεύματα πιθανόν να έχουν τραπεί σε φυγή ή να έχουν εγκαταλείψει τουλάχιστον 30 άθικτα στο μεγαλύτερο ποσοστό τους τεθωρακισμένα οχήματα σ’ ένα μοναδικό επεισόδιο έπειτα από αποτυχημένη επίθεση» ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας στην ημερήσια ενημέρωσή του.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα τις αναφερθείσες απώλειες τεθωρακισμένων οχημάτων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε την αναφορά αλλά λέει ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κοντά στο Ουχλεντάρ και στην πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία -την οποία η Ρωσία προσπαθεί να περικυκλώσει- εξελίσσονται καλά.

Οι δυνάμεις της έχουν κάνει μια σαφή, αν και σταδιακή, πρόοδο στην περιοχή τον τελευταίο μήνα, ιδιαίτερα καταλαμβάνοντας την πόλη με τα αλατωρυχεία Σολεντάρ βόρεια της Μπαχμούτ.

Ρώσοι μπλόγκερς, που συχνά ασκούν έντονη κριτική για τις επιδόσεις των ανώτατων αξιωματικών στην Ουκρανία, έχουν επίσης αναφερθεί στις απώλειες στο Ουχλεντάρ.

Ένας στρατιωτικός μπλόγκερ ανέφερε χθες ότι 31 τεθωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αφού είχαν σταλεί χωρίς να έχουν κάλυψη από το πυροβολικό, αναρτώντας φωτογραφίες από ένα ουκρανικό κάναλι στο Telegram, που ανεβάζει φωτογραφίες από την εμπόλεμη ζώνη.

«Τριάντα ένα τεθωρακισμένα της 155ης ταξιαρχίας πεζοναυτών που υπάγεται στον ρωσικό στόλο του Ειρηνικού καταστράφηκαν κατά την διάρκεια μιας επίθεσης στο Ουχλεντάρ», ανέφερε ο στρατιωτικός μπλόγκερ Φωνή της Μόσχας.

Το ημιεπίσημο κανάλι «Γκρίζα Ζώνη» στο Telegram, που ανήκει στην μισθοφορική οργάνωση Wagner, ανέφερε σε μια ανάρτηση ότι «μια καταστροφή εξελίσσεται γύρω από το Ουχλεντάρ και συμβαίνει ξανά και ξανά».

Καθώς πλησιάζει η επέτειος της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, το Κίεβο λέει πως η Μόσχα θυσιάζει το ένα μετά το άλλο κύματα στρατιωτών και μισθοφόρων σε μια άνευ νοήματος επίθεση για να αποκομίσει εδαφικά οφέλη στην περιοχή.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ