Κοσμος

«Κοιτάξτε ψηλά»: Τουλάχιστον 1000 λάμπες κινδυνεύουν να πέσουν από φανοστάτες στο Ουέλινγκτον

Η πόλη έχει συνολικά 17.000 φώτα δρόμου που δεν έχουν ελεγχθεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Κοιτάξτε ψηλά»: Τουλάχιστον 1000 λάμπες κινδυνεύουν να πέσουν από φανοστάτες στο Ουέλινγκτον

Νέα Ζηλανδία: Τουλάχιστον 1000 λάμπες κινδυνεύουν να πέσουν από φανοστάτες στο Ουέλινγκτον - Η πόλη έχει συνολικά 17.000 φώτα δρόμου που δεν έχουν ελεγχθεί

Η πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας, το Ουέλινγκτον, αντιμετωπίζει ένα ιδιότυπο πρόβλημα. Περίπου 1.000 φώτα του δρόμου –με τις κεφαλές τους να ζυγίζουν έως και 15 κιλά– κινδυνεύουν να πέσουν. Ο εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου του Ουέλινγκτον, Ρίτσαρντ Μακλίν, δήλωσε στον Guardian ότι οι πεζοί έχουν προειδοποιηθεί να προσέχουν τυχόν φώτα του δρόμου που φαίνονται ετοιμόρροπα.

Το ζήτημα ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά όταν ένας πρώην δημοτικός σύμβουλος είδε μια κεφαλή φωτιστικού δρόμου σπασμένη στο έδαφος κοντά στο σπίτι του. Από έξι ακόμη στύλους φωτισμού στον δρόμο έλειπαν οι λάμπες τους.

Ο Μακλίν δήλωσε ότι το συμβούλιο διερευνούσε το πρόβλημα και απέδωσε το ζήτημα σε μια πιθανή κακή παρτίδα λαμπτήρων με ελαττωματικές στερεώσεις. Οι κεφαλές των λαμπτήρων έπεφταν από ύψος 4 έως 6 μέτρων.

Το συμβούλιο εκτίμησε ότι μεταξύ των 17.000 φανοστατών της πόλης μπορεί να υπάρχουν περίπου 1.000 ελαττωματικοί λαμπτήρες. Δεν υπάρχει τρόπος να μάθουν ποιες από αυτές επηρεάστηκαν και το συμβούλιο δεν έχει ξεκινήσει έλεγχο σε όλη την πόλη σε κάθε φανοστάτη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ