Κοσμος

Τέλος εποχής για την κάνναβη στα «κόκκινα φανάρια» του Άμστερνταμ

Τι θα ισχύει για την κατανάλωση αλκοόλ και για το sex industry

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέλος εποχής για την κάνναβη στα «κόκκινα φανάρια» του Άμστερνταμ

Ολλανδία: Τέλος εποχής για την κάνναβη στα «κόκκινα φανάρια» του Άμστερνταμ - Τι θα ισχύει για την κατανάλωση αλκοόλ και για το sex industry

Σύντομα θα είναι παράνομο να καπνίζει κανείς κάνναβη στον δρόμο στην περιοχή των κόκκινων φαναριών του Άμστερνταμ, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς που παρουσίασε η πόλη.

Οι νόμοι θα τεθούν σε ισχύ από τα μέσα Μαΐου και αποσκοπούν στη βελτίωση της διαβίωσης των κατοίκων που διαμαρτύρονται εδώ και καιρό για την αναστάτωση που προκαλούν οι τουρίστες.

Οι εργαζόμενοι στο σεξ θα πρέπει επίσης να κλείνουν τους χώρους τους στις 3 το πρωί.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι υποστήριξαν τη λήψη μέτρων για τη μείωση της όχλησης των κατοίκων.

Το δημοτικό συμβούλιο ανακοίνωσε επίσης την Πέμπτη ότι τα εστιατόρια και τα μπαρ θα πρέπει να κλείνουν μέχρι τις 2 το πρωί τις Παρασκευές και τα Σάββατα και ότι δεν θα επιτρέπεται η είσοδος νέων επισκεπτών στην παλιά συνοικία της πόλης μετά τη 1 το πρωί.

Επί του παρόντος, η πώληση αλκοόλ από καταστήματα, κάβες και καφετέριες στη συνοικία των κόκκινων φαναριών είναι παράνομη από την Πέμπτη έως την Κυριακή μετά τις 4 το απόγευμα. Τώρα, το συμβούλιο θα ζητήσει από τους πωλητές να απομακρύνουν εντελώς το αλκοόλ από τις βιτρίνες τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ή να το κρύβουν.

Να θυμίσουμε πως είναι παράνομη η κατανάλωση αλκοόλ στους περισσότερους δημόσιους χώρους στο Άμστερνταμ.

Η ολλανδική πρωτεύουσα είναι γνωστή για τα καφέ με κάνναβη και προσελκύει εκατομμύρια του«ρίστες ετησίως. Αλλά οι ντόπιοι έχουν παραπονεθεί ότι προσελκύουν εγκληματίες και ότι η κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ ανεβάζει τα ποσοστά εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους στις Κάτω Χώρες αποτελεί ποινικό αδίκημα η κατοχή, η παραγωγή ή η διακίνηση ναρκωτικών. Ωστόσο, η χρήση ναρκωτικών από άτομο άνω των 18 ετών δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Ενώ είναι παράνομη η πώληση ή η κατοχή ναρκωτικών, οι Κάτω Χώρες έχουν μια «πολιτική ανοχής» που επιτρέπει στις καφετέριες να πωλούν κάνναβη υπό αυστηρούς όρους. Ένας από αυτούς τους όρους περιλαμβάνει ότι τα καταστήματα δεν πρέπει να προκαλούν οχλήσεις.

Εκτός από τους νέους νόμους, το συμβούλιο του Άμστερνταμ θα ξεκινήσει την άνοιξη εκστρατεία μείνετε μακριά» για τους τουρίστες που ταξιδεύουν στην πρωτεύουσα για ναρκωτικά, αλκοόλ και σεξουαλικούς σκοπούς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ