Κοσμος

Η Meta επαναφέρει τους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook και στο Instagram

Toν Νοέμβριο είχε επιστρέψει στο Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
© Aris Oikonomou/SOOC

ΗΠΑ: Η Meta επαναφέρει τους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook και στο Instagram

Η εταιρεία Meta ανακοίνωσε ότι ήρε τον αποκλεισμό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook και το Instagram, επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Άντι Στόουν, μετά τη διετή αναστολή του λογαριασμού του στον απόηχο της επίθεσης στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Η Meta είχε αναφέρει τον Ιανουάριο ότι θα άρει την αναστολή του λογαριασμού του Τραμπ μέσα «στις επόμενες εβδομάδες» και θα επιβάλει αυξημένες ποινές αναστολής μεταξύ ενός μηνός και δύο ετών αν ο πρώην πρόεδρος παραβιάσει ξανά τις πολιτικές περιεχομένου στις πλατφόρμες.

Ο Τραμπ αποκτά πλέον πρόσβαση σε βασικές πλατφόρμες για την προσέγγιση ψηφοφόρων και τη συγκέντρωση πολιτικών κεφαλαίων ενόψει της νέας υποψηφιότητας του για τον Λευκό Οίκο το 2024. Είχε 23 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram και 34 εκατομμύρια στο Facebook έως τον Ιανουάριο.

Οι Ρεπουμπλικάνοι πιέζουν να επιτραπεί στον Τραμπ να επιστρέψει στο Facebook, καθώς ετοιμάζεται να διεκδικήσει την προεδρία ξανά το επόμενο έτος.

Ο πρώην ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων αποκλείστηκε από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για δύο χρόνια μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι υποστηρικτές του κατά του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Το Facebook είχε εκτιμήσει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορούσε να επιστρέψει παρά μόνο όταν θα έχουν εξαφανιστεί οι κίνδυνοι για την ασφάλεια του κοινού.

Ο Τραμπ επανήλθε ήδη στο Twitter στις 19 Νοεμβρίου 2022, τέσσερις ημέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τις προεδρικές εκλογές του 2024. Ωστόσο, δεν έχει δημοσιεύσει ακόμη κανένα μήνυμα στον λογαριασμό αυτόν, επικοινωνώντας κυρίως μέσω της δικής του πλατφόρμας, της Truth Social.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ