Τεχνολογια - Επιστημη

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέφει σε Facebook και Instagram με «βραχιολάκι»

Oι όροι που τέθηκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέφει σε Facebook και Instagram με «βραχιολάκι»
© EPA/BRANDEN CAMP

Tραμπ: Επιστρέφει σε Facebook και Instagram - Oι όροι

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα επιστρέψει στο Facebook και το Instagram, αφού η Meta ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει τη διετή αναστολή των λογαριασμών του. Η αναστολή θα λήξει τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο κολοσσός των social media. 

Σε μια δήλωση, ο Νικ Κλέγκ πρόεδρος του Meta, είπε ότι το κοινό «θα πρέπει να μπορεί να ακούσει τι λένε οι πολιτικοί του». Ο Κλεγκ δήλωσε ότι μετά από μια ανασκόπηση διαπίστωσαν ότι οι λογαριασμοί του Τραμπ δεν αποτελούν πλέον σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που παραβιάσει και πάλι εκ νέου τους κανόνες του Facebook και του Instagram, θα αντιμετωπίσει αυστηρές ποινές.

«Σε περίπτωση που ο κ. Τραμπ δημοσιεύσει περαιτέρω περιεχόμενο που παραβιάζει, το περιεχόμενο θα αφαιρεθεί και θα τεθεί σε αναστολή για από ένα μήνα έως δύο χρόνια, ανάλογα με τη σοβαρότητα της παραβίασης», έγραψε ο πρόεδρος παγκόσμιων υποθέσεων της Meta.

Οι Ρεπουμπλικάνοι πιέζουν να επιτραπεί στον Τραμπ να επιστρέψει στο Facebook, καθώς ετοιμάζεται να διεκδικήσει την προεδρία ξανά το επόμενο έτος.

Ο πρώην ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων αποκλείστηκε από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για δύο χρόνια μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι υποστηρικτές του κατά του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Το Facebook είχε εκτιμήσει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορούσε να επιστρέψει παρά μόνο όταν θα έχουν εξαφανιστεί οι κίνδυνοι για την ασφάλεια του κοινού.

Ο Τραμπ επανήλθε ήδη στο Twitter στις 19 Νοεμβρίου 2022, τέσσερις ημέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τις προεδρικές εκλογές του 2024. Ωστόσο, δεν έχει δημοσιεύσει ακόμη κανένα μήνυμα στον λογαριασμό αυτόν, επικοινωνώντας κυρίως μέσω της δικής του πλατφόρμας, της Truth Social.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ