Κοσμος

Πώς ο σεισμός έκανε «κομμάτια» αυτοκινητόδρομο στην Τουρκία (βίντεο)

Άνοιξε η γη και «κατάπιε» αυτοκίνητα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Σεισμός Τουρκία - Καταστροφές σε αυτοκινητόδρομο - Αυξάνονται οι νεκροί

Στην Τουρκία ο ισχυρός σεισμός των 7,8 Ρίχτερ είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει αυτοκινητόδρομος σε διάφορα σημεία, όπως φαίνεται και στο βίντεο του Reuters που αναδημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Sun».

Οι εικόνες παραπέμπουν σε κινηματογραφική ταινία, με αυτοκίνητα να έχουν πέσει στις τρύπες που δημιουργήθηκαν όταν το έδαφος υποχώρησε και η άσφαλτος έγινε κομμάτια.

Εκτός από το οδικό δίκτυο, ο σεισμός στην Τουρκία προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε πολλά κτίρια, αφήνοντας χιλιάδες σεισμοπαθείς χωρίς σπίτι. Πολυκατοικίες κατέρρευσαν σαν «χάρτινος πύργος» μέσα σε δευτερόλεπτα.

Οι διασώστες, ανάμεσά τους και οι Έλληνες της ΕΜΑΚ, δίνουν την ύστατη μάχη για να εντοπίσουν ζωντανούς στα χαλάσματα, καθώς ο χρόνος λιγοστεύει πλέον επικίνδυνα.

Ξεπέρασαν τις 16.000 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία

Οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία έχουν ξεπεράσει τις 16.000. Ο καταστροφικός σεισμός των 7,8 Ρίχτερ σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (6/2) και συνοδεύτηκε από ισχυρούς μετασεισμούς πάνω από 6 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, στην Τουρκία έχουν χάσει τη ζωή τους 12.873 άνθρωποι, ενώ στη Συρία άλλοι 3.162, σύμφωνα με τις αρχές και ιατρικές πηγές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 16.035.