Στο 41% η δημοτικότητα του προέδρου Μπάιντεν ενόψει της ομιλίας του για την Κατάσταση του Έθνους
Το νούμερο που τον καθιστά αισιόδοξο
ΗΠΑ: Στο 41% η δημοτικότητα του προέδρου Μπάιντεν ενόψει της ομιλίας του για την Κατάσταση του Έθνους
Κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο της θητείας του παραμένει η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν λίγες ώρες πριν από την ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters, η οποία είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της τριήμερης έρευνας, το 41% των Αμερικανών επιδοκιμάζει το έργο του προέδρου Μπάιντεν, ποσοστό αυξημένο κατά μία μονάδα σε σύγκριση με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos πριν από τρεις εβδομάδες.
Στην ίδια δημοσκόπηση, το 65% των ερωτηθέντων εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος δρόμο. Πέρυσι το ποσοστό αυτό κυμαινόταν στο 58%.
Έχοντας βρεθεί αντιμέτωπος με την υγειονομική κρίση της Covid-19 και την εκτόξευση του πληθωρισμού, ο πρόεδρος Μπάιντεν ξεκίνησε το 2023 ενθαρρυμένος από τα θετικά για τους Δημοκρατικούς αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών και τις ενδείξεις αποκλιμάκωσης των πληθωριστικών πιέσεων. Στον αντίποδα, δέχθηκε επικρίσεις για τα διαβαθμισμένα έγγραφα που βρέθηκαν πρόσφατα στο σπίτι του, αφότου είχε καταδικάσει τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ για τον ίδιο λόγο.
Το χαμηλό ποσοστό της δημοτικότητάς του αναμφίβολα προβληματίζει τον Τζο Μπάιντεν, αφού διατηρήθηκε κοντά στο 40% στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς που πέρασε (σ.σ. υποχώρησε ακόμη και στο 36% τον Μάιο και τον Ιούνιο).
Τις προηγούμενες δεκαετίες, οι πρόεδροι των ΗΠΑ είχαν περιστασιακά μόνο χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας, αν και ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ πέρασε μεγάλο μέρος της θητείας του στον Λευκό Οίκο (2017-2021) σε επίπεδα όμοια με αυτά του Δημοκρατικού Μπάιντεν. Μάλιστα η δημοτικότητα του Τραμπ τον Δεκέμβριο του 2017 είχε κατακρημνιστεί στο 33%.
Ο 80χρονος Μπάιντεν αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2024. Παρά το χαμηλό ποσοστό δημοτικότητας του ίδιου, η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos έδειξε ότι οι Αμερικανοί προτιμούν τους Δημοκρατικούς έναντι των Ρεπουμπλικάνων για να χειριστούν μια σειρά ζητημάτων, όπως: η υγειονομική περίθαλψη, τα δικαιώματα των γυναικών, ο περιορισμός της οπλοκατοχής, η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και η αγορά εργασίας. Σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και οικονομίας, τα ποσοστά Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων δεν έχουν μεγάλες διαφορές.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.029 ενηλίκων και το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±3%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να καταβάλουν τις απαιτούμενες αποζημιώσεις σε μια τέτοια περίπτωση
Απόφαση Μακρόν για γαλλικό προξενείο, μήνυμα στήριξης στην αυτονομία της Γροιλανδίας
Οι αρχές έχουν ξεκινήσει επιχείρηση εντοπισμού, με τη συμμετοχή πάνω από 100 δασικών υπαλλήλων
Ένα ακόμα επεισόδιο στο «σήριαλ»
Στον Λευκό Οίκο η ηγέτιδα της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, ημέρα εθνικού πένθους για την Ελβετία στη μνήμη των 40 νεκρών
Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενεπλάκη ελεύθερος σκοπευτής
Aπέναντι στις πιέσεις που, όπως υποστηρίζει, ασκεί η Ρωσία
Σκληρή γλώσσα από τον αμερικανό ηθοποιό προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ενώ τα κρατικά μέσα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις απώλειες των δυνάμεων ασφαλείας
Η Mattel παρουσιάζει την πρώτη Barbie στο φάσμα του αυτισμού, ενισχύοντας τη συμπερίληψη στα παιχνίδια
Στο ΥΠΕΞ στην Τεχεράνη κλήθηκαν διπλωμάτες από Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία για διάβημα διαμαρτυρίας
«H ήττα του κακού πλησιάζει», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Αν δεν υπάρξει ένδειξη ζωής για δύο συνεχόμενες ημέρες, αποστέλλεται ειδοποίηση σε πρόσωπο ανάγκης
Χιλιάδες Ιρανοί κατέκλυσαν τους δρόμους μετά από κάλεσμα του Πεζεσκιάν
Μπορούσε να αναγνωρίσει κινέζικους χαρακτήρες, γράμματα και αραβικούς αριθμούς
Το θέμα αποκτά επιπλέον ένταση λόγω του πολεμικού περιεχομένου που κυκλοφορεί online
Η υπόθεση αποκάλυψε και άλλες πρακτικές εξαπάτησης
«Καλούμε το καθεστώς να προστατεύσει τον πληθυσμό», δήλωσε ο Φρίντριχ Μερτς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.