- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Σοϊλού προς Αμερικανό πρέσβη: «Πάρε τα βρόμικα χέρια σου από την Τουρκία»
Παραληρηματική επίθεση
Τουρκία - ΗΠΑ: Επίθεση Σουλεϊμάν Σοϊλού στον Αμερικανό πρέσβη: «Πάρε τα βρόμικα χέρια σου από την Τουρκία»
Επίθεση στις ΗΠΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, υποστηρίζοντας πως κάθε Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα «έχει την αγωνία πώς θα κάνει πραξικόπημα ή θα βάλει κάποιους να κάνουν πραξικόπημα. Αυτή είναι βασική ατυχία της Τουρκίας».
Σε δηλώσεις του, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού υπογράμμισε ότι: «Από εδώ απευθύνομαι στον πρέσβη των ΗΠΑ. Ξέρω καλά ποιους δημοσιογράφους βάζεις να γράφουν. Να αποσύρεις τα βρόμικά σου χέρια πάνω από την Τουρκία. Το ξαναλέω. Να αποσύρεις τα βρόμικά σου χέρια πάνω από την Τουρκία».
Παράλληλα, κάλεσε άλλες χώρες να αναλάβουν δράση.
Ο Σοϊλού ανέφερε επίσης ότι στέλνουν πίσω στις χώρες τους ξένους τρομοκράτες που εντοπίζουν στην Τουρκία, τους αποκαλύπτουν, αλλά εκείνες δεν κάνουν τίποτα εναντίον τους. «Πιάνουμε έναν άνθρωπο, λέμε ότι αυτός είναι δικό σας άνθρωπος –να μια άλλη διάσταση της ξεδιαντροπιάς τους, ας το μάθει όλη η Τουρκία– του αφαιρούν την υπηκοότητα για να μην τον πάρουν πίσω στη χώρα τους και λένε: «Αυτός δεν είναι πολίτης μου». Δεν είναι μονόπλευροι, δεν είναι διπρόσωποι, προβάλλουν κάθε είδους κόλπα. Όταν αποκαλύπτουμε τη γυμνή αλήθεια, οι εκπρόσωποί τους στην Τουρκία αναστατώνονται πολύ».
Τσαβούσογλου: «Εσκεμμένο» το κλείσιμο των προξενείων στην Κωνσταντινούπολη
Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επέκρινε το πρόσφατο κλείσιμο δυτικών προξενείων στην Κωνσταντινούπολη χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή «εσκεμμένη» και προσθέτοντας πως οι χώρες που προέβησαν σ' αυτή δεν μοιράστηκαν με την Τουρκία καμιά πληροφορία για τους «λόγους ασφαλείας» που επικαλέσθηκαν.
«Πιστεύουμε πως ήταν εσκεμμένο», δήλωσε ο Τσαβούσογλου αναφερόμενος στο κλείσιμο των προξενείων. «Αυτό ακριβώς είπαμε όταν καλέσαμε τους πρεσβευτές στο υπουργείο», πρόσθεσε μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη με τον υπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής Σαντιάγο Καφιέρο που επισκέπτεται την Τουρκία.
Οι πρεσβευτές των ΗΠΑ, του Βελγίου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Ελβετίας και του Ηνωμένου Βασιλείου κλήθηκαν χθες στο υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα, το οποίο επέκρινε την απόφασή τους να κλείσουν προσωρινά διπλωματικές αποστολές και να εκδώσουν προειδοποιήσεις για την ασφάλεια έπειτα από εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Ευρώπη, κατά τις οποίες κάηκαν αντίτυπα του Κορανίου.
Τουρκικές διπλωματικές πηγές επισήμαναν πως τέτοιες ταυτόχρονες ενέργειες δεν δείχνουν μια αναλογική και συνετή προσέγγιση, αλλά αντιθέτως εξυπηρετούν μόνο την «ύπουλη ατζέντα τρομοκρατικών οργανώσεων».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η ευθύνη μου είναι να ακούσω, να απαντήσω σε εύλογες ανησυχίες και να προχωρήσω την Αλβανία μπροστά»
Ο πόλεμος των drones και τα γεωπολιτικά παιχνίδια πάνω από το μέτωπο
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσπεράσει επίσης την Ιαπωνία
Γιατί το πρόσωπο αυτής της γυναίκας κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο ποντίφικας παρέμεινε στο χειρουργείο περίπου τρεις ώρες - Αφαίρεσαν τον κάτω λοβό του δεξιού πνεύμονα
Έρευνα για τα έργα και τις ημέρες της στην Αθήνα
Αν οι Βρετανοί θέλουν να κρατήσουν και να κάνουν κουμάντο στα κομμάτια του Παρθενώνα μπορούν να το κάνουν. Αλλά ας μην προσποιούνται ότι αυτό είναι κάποιο αναμφισβήτητο δικαίωμά τους
Εκατομμύρια Ινδονήσιοι ζουν αντιμέτωποι με πυκνό καπνό και ένα αποπνικτικό, πορτοκαλί νέφος που θυμίζει σκηνικό αποκάλυψης
Ο Τραμπ αρνείται ότι έχει διακόψει την ανταλλαγή πληροφορίων με το Κίεβο
Τι αναφέρουν οι Αρχές
Καταρρέει μέσα σε δευτερόλεπτα
Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία: ανάπτυξη και προκλήσεις
Πίεση στον Τραμπ να τελειώσει τον πόλεμο
H Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωπαϊκή συνείδηση και οι ευρωβουλευτές που θέλουν να βάλουν μπουρλότο στο Ευρωκοινοβούλιο
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.