Κοσμος

Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν άνδρα που καθάριζε το σπίτι της γιαγιάς του

Τον πέρασαν για διαρρήκτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της αμερικανικής αστυνομίας
© Gemma Evans/Unsplash

Οχάιο: Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν άνδρα που καθάριζε το σπίτι της γιαγιάς του - Τον πέρασαν για διαρρήκτη

Ένας άνδρας στο Οχάιο πυροβολήθηκε θανάσιμα από την αστυνομία, όσο, σύμφωνα με την οικογένειά του, καθάριζε το διαμέρισμα της νεκρής γιαγιάς του.

Ο Joe Frasure πυροβολήθηκε τη Δευτέρα στην πόλη Γουαϊόμινγκ και κατέληξε στο νοσοκομείο την Τρίτη. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικοί πίστευαν ότι ο 28χρονος ήταν ύποπτος για διάρρηξη και ότι τους επιτέθηκε με ένα φορτηγάκι.

Ωστόσο, η οικογένειά του έχει αμφισβητήσει τον απολογισμό των αρχών και θέλει να δοθεί στη δημοσιότητα το υλικό από την κάμερα σώματος του περιστατικού.

Η αστυνομία έχει δηλώσει ότι έφτασε σε κατοικία στη λεωφόρο Durrell λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας μετά από αναφορές για πιθανή διάρρηξη.

Εκεί βρήκαν δύο άνδρες στο πίσω μέρος του σπιτιού και είπαν ότι ο Frasure δεν ανταποκρίθηκε στις εντολές των αστυνομικών και προσπάθησε να διαφύγει με ένα μίνι βαν. Δεν είναι σαφές αν ο Frasure βρισκόταν στο φορτηγάκι όταν έφτασαν οι αστυνομικοί ή μπήκε μετά.

«Το μίνι βαν έκανε όπισθεν με μεγάλη ταχύτητα, προτού χτυπήσει σε ένα δέντρο και επιτάχυνε ταχύτατα προς τους αστυνομικούς», δήλωσε η επικεφαλής της αστυνομίας του Γουαϊόμινγκ Μπρουκ Μπρέιντι.

Πρόσθεσε ότι η αστυνομία έριξε τέσσερις πυροβολισμούς εναντίον του βαν και ότι ο Frasure χτυπήθηκε. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί τον έβγαλαν από το αυτοκίνητο και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Ο δεύτερος άνδρας στο πίσω μέρος του σπιτιού έχει αναγνωριστεί ως ο πατέρας του Frasure. Ο αδελφός του ισχυρίστηκε ότι ο Frasure πυροβολήθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού, αναφέρει το WCPO, σε μια προφανή αντίφαση με τα όσα είπε η αστυνομία ότι συνέβησαν.

«Θέλω να μάθω γιατί σκότωσαν τον αδελφό μου. Ο αδελφός μου ήταν πατέρας, αδελφός, γιος, μέλος της οικογένειας. Ένας αγαπημένος φίλος».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ