Κοσμος

Μπιλ Γκέιτς: «Προτιμώ να πληρώσω για εμβόλια παρά για να πάω στον Άρη»

Τι είπε για τις θεωρίες συνωμοσίας που τον είχαν στο επίκεντρο της πανδημίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μπιλ Γκέιτς: Η προτίμησή του στα εμβόλια παρά στα ταξίδια στον Άρη - Τι είπε για τις θεωρίες συνωμοσίας που τον είχαν ως κεντρικό πρόσωπο στην πανδημία του κορωνοϊού.

Ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς δήλωσε ότι θα προτιμούσε να πληρώσει για εμβόλια παρά για ταξίδια στον Άρη, τα οποία δεν θεωρεί καλή χρήση των χρημάτων.

«Στην πραγματικότητα είναι αρκετά ακριβό να πάει κανείς στον Άρη. Μπορείτε να αγοράσετε εμβόλια κατά της ιλαράς και να σώσετε ζωές με 1.000 δολάρια (814 λίρες) ανά σωζόμενη ζωή», δήλωσε στο BBC.

«Και έτσι [αυτό] απλά σας αιτιολογεί, όπως - μην πάτε στον Άρη».

Ο συνιδρυτής της Microsoft πιστεύει επίσης ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μεταμορφώσει «αρκετά δραματικά» την ανθρωπότητα.

Είπε χαρακτηριστικά: «Θα μας βοηθήσει να εξετάσουμε ιατρικά και επιστημονικά ζητήματα. Δεν είναι μόνο τα ρομπότ, αλλά και η βοήθεια στην ανάγνωση και τη γραφή.

»Στην πραγματικότητα, υπάρχει μεγαλύτερη πρόοδος εκεί απ' ό,τι στη ρομποτική πλευρά. Και τα δύο θα μας δώσουν πολύ μεγαλύτερη παραγωγικότητα».

«Ο μπαμπούλας του Covid»

Ο Γκέιτς μίλησε επίσης για την έκπληξή του που έγινε το πρόσωπο των θεωριών συνωμοσίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

«Δεν το περίμενα αυτό», είπε, αναφερόμενος στις προτάσεις ότι επωφελήθηκε από τον ιό ή ότι τον ξεκίνησε ο ίδιος.

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, υπήρχαν δεκάδες εκατομμύρια μηνύματα ότι την προκάλεσα σκόπιμα ή ότι παρακολουθώ ανθρώπους. Είναι αλήθεια ότι ασχολούμαι με τα εμβόλια, αλλά ασχολούμαι με τα εμβόλια για να σώσω ζωές.

»Αυτά τα μηνύματα το αντέστρεψαν κατά κάποιο τρόπο. Υποθέτω ότι οι άνθρωποι αναζητούν τον "μπαμπούλα" πίσω από την κουρτίνα, την υπεραπλουστευτική εξήγηση. Η κακοήθεια είναι πολύ πιο εύκολο να κατανοηθεί από τη βιολογία».