Βελτιωμένη κατά 16 θέσεις η κατάταξη της Ελλάδας στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς
Συγκαταλέγεται στο 30% των χωρών με τα καλύτερα αποτελέσματα παγκοσμίως
Ελλάδα: Βελτιωμένη κατά 16 θέσεις στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς
Άνοδο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σημείωσε η Ελλάδα στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς (CPI), σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Ειδικότερα, η Ελλάδα το 2022 βελτίωσε την κατάταξή της κατά 16 θέσεις (από 67η σε 51η) σε σχέση με το 2018.
Ο Δείκτης Αντίληψης Διαφθοράς (CPI) της Διεθνούς Διαφάνειας αποτυπώνει το επίπεδο αντίληψης της διαφθοράς σε 180 χώρες του κόσμου, χρησιμοποιώντας μια κλίμακα αξιολόγησης από 0-100, με το 0 αντιστοιχεί σε χώρες όπου υπάρχει υψηλό επίπεδο αντίληψης διαφθοράς και το 100 στις χώρες με χαμηλό επίπεδο αντίληψης διαφθοράς.
Η χώρα μας βελτίωσε τη βαθμολογία της κατά 7 μονάδες (από 45 σε 52), σημειώνοντας την υψηλότερη επίδοση της τελευταίας δεκαετίας. Η Ελλάδα πλέον συγκαταλέγεται στο 30% των χωρών με τα καλύτερα αποτελέσματα παγκοσμίως, ξεπερνώντας σημαντικά τον μέσο όρο των 180 χωρών (43/100).
Σε σχετική ανακοίνωσή της η Εθνική Αρχή Διαφάνειας αναφέρει ότι η ίδια συμβάλλει στα αποτελέσματα αυτά «με το πολυσχιδές ελεγκτικό έργο της, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς 2022-2025, την εφαρμογή κρίσιμων μεταρρυθμίσεων στα πεδία: του Εσωτερικού Ελέγχου, της ρύθμισης Δραστηριοτήτων Επιρροής (lobbying), της Πολιτικής Δώρου, της Σύγκρουσης Συμφερόντων και της προστασίας προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις (whistleblowers), καθώς και με την εισαγωγή καινοτομιών όπως, ο θεσμός του Συμβούλου Ακεραιότητας».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από 3.000 οι νεκροί στο Ιράν
Η ανάλυση του Economist
Η Ευρώπη αναζητά την «κόκκινη γραμμή» απέναντι στον Τραμπ
Οι 27 και τα κράτη μέλη της Mercosur άρχισαν διαπραγματεύσεις το 1999
Δραπέτευσε τον Δεκέμβριο για να παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης στη Νορβηγία
Η 33χρονη παρασύρθηκε από SUV και σύρθηκε για περίπου ένα τετράγωνο
Το όχημα έπεσε ανεξέλεγκτα πάνω στα παιδιά
Πάνω από 800 απαγχονισμοί ήταν προγραμματισμένοι για τις επόμενες μέρες
Η προοπτική στρατιωτικής επίθεσης από τις ΗΠΑ μοιάζει πλέον πιο μακρινή
O βραβευμένος σκηνοθέτης για τις φονικές διαδηλώσεις στο Ιράν
Χαροπαλεύει ο οδηγός του λεωφορείου ο οποίος απεγκλωβίστηκε τελευταίος από τα σωστικά συνεργεία
«Ξεκινάει μια πραγματική μετάβαση προς τη δημοκρατία», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Με αφορμή το Starlink Wi-Fi στα αεροπλάνα
«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί τους», έγραψε η τραγουδίστρια
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήρθε το 2022
Η δράση τους περιλαμβάνει «πράξεις αμιγούς και άσκοπης βίας που στόχευαν ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντισταθούν»
Mία ημέρα μετά την κίνηση της
Για τη μια εκ των δυο παραδέχεται εν μέρει την ενοχή του
Νέες λεπτομέρειες τρεις μήνες μετά το θεαματικό χτύπημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.