Κοσμος

Εν μέσω κρίσης του συστήματος υγείας, ο Ροντ Στιούαρτ πληρώνει για τις εξετάσεις πολιτών

Τηλεφώνησε σε εκπομπή του Sky News για να αναφέρει την προσφορά του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Bρετανία: Εν μέσω κρίσης του NHS ο Ροντ Στιούαρτ πληρώνει για τις εξετάσεις πολιτών 

Ο Ροντ Στιούαρτ τηλεφώνησε στο Sky News για να προσφερθεί να πληρώσει τις νοσοκομειακές εξετάσεις Βρετανών πολιτών εν μέσω της τεράστιας αύξησης στις λίστες αναμονής του NHS.

Ο 78χρονος μουσικός ο οποίος στο παρελθόν είχε υποστηρίξει τους Συντηρητικούς, δήλωσε ότι δεν είχε δει ποτέ την κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο τόσο άσχημη και ζήτησε να δοθεί στους Εργατικούς μια ευκαιρία να διοικήσουν τη χώρα, προσθέτοντας: «Αλλάξτε την αναθεματισμένη κυβέρνηση».

Ο Στιούαρτ ο οποίος παρακολουθούσε την εκπομπή «Your Say» την Πέμπτ έκανε την απρογραμμάτιστη αυτή εμφάνιση αφού άκουσε τις ιστορίες των ανθρώπων που προσπαθούσαν να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

«Δεν χρειάζομαι τη δημοσιότητα. Θέλω απλώς να κάνω κάποια καλά πράγματα και αυτό, νομίζω, είναι καλό, γιατί αν με ακολουθήσουν και άλλοι άνθρωποι, θα το ήθελα πολύ. Είναι πραγματικά σπαρακτικό. Σε όλα τα χρόνια που ζω σε αυτή τη χώρα, δεν έχω δει ποτέ τόσο άσχημα και οτιδήποτε θα μπορούσα να κάνω για να βοηθήσω. Φτωχές νοσοκόμες, είμαι στο πλευρό σας» είπε ο βρετανός ροκ σταρ. 

Περισσότερα από 7 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται στην αναμονή περίθαλψης, αριθμός ρεκόρ για την χώρα. Εδώ και μήνες, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης φιλοξενούν ρεπορτάζ για δραματικές ιστορίες που έχουν ζήσει δεκάδες οικογένειες.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, ο μέσος χρόνος αναμονής για ένα ασθενοφόρο έχει καταγράψει ρεκόρ στην Αγγλία, ξεπερνώντας τα 90 λεπτά για ασθενείς «της κατηγορίας 2», στην οποία περιλαμβάνονται τα καρδιολογικά περιστατικά και τα εγκεφαλικά επεισόδια.

Και περισσότερες από 54.000 άνθρωποι περίμεναν τον Δεκέμβριο πάνω από 12 ώρες για να τύχουν ιατρικής φροντίδας στα Επείγοντα των νοσοκομείων.

Ο Μάρτιν Κλαρκ, οικογενειάρχης 68 ετών, πέθανε τον Νοέμβριο από καρδιακό επεισόδιο. Αφού περίμενε 45 λεπτά για ένα ασθενοφόρο, η οικογένειά του τον μετέφερε με ίδιο μέσο στο νοσοκομείο.

«Το NHS είναι διαλυμένο. Ο κόσμος φοβάται να αρρωστήσει διότι δεν ξέρει τι θα συμβεί. Η κατάσταση πρέπει να αλλάξει», δήλωσε στο BBC η σύζυγός του Ανν που αναρωτιέται αν ο σύζυγός της θα ζούσε εάν είχε δεχθεί εγκαίρως ιατρικής φροντίδα.