Κοσμος

Το Netflix βάζει τέλος στο password sharing

Πότε αναμένεται η αλλαγή

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Netflix: Μέτρα για να μπει τέλος στο password sharing - Οι αλλαγές που έρχονται 

Τέλος στο χρόνιο πρόβλημα των χρηστών που μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασης θέλει να βάλει το Netflix. Η πλατφόρμα ταινιών φαίνεται ότι έχει πάρει σοβαρά την κατάργηση του password sharing και έχει ξεκινήσει δοκιμαστικά την εφαρμογή ενός μέτρου που θα φέρει τη λύση. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, η εταιρεία μοιάζει να υιοθετεί μια νέα πολιτική με στόχο τη μακροπρόσθεσμη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών και τη σταθερή ροή εσόδων. Στοχεύει δηλαδή να αλλάξει τη μορφή των συνδρομών, στο αμέσως επόμενο διάστημα, δίνοντας την επιλογή στους χρήστες να συμφωνούν με την έξτρα χρέωση σε περίπτωση που θέλουν να μοιραστούν το λογαριασμό τους με άτομα που βρίσκονται εκτός της κατοικίας τους. 

Σε επιστολή προς τους μετόχους, η εταιρεία ανέφερε ότι το μοίρασμα των κωδικών έχει λάβει διαστάσεις αλλά θα τερματιστεί. Είναι μια πρακτική, προσθέτει το Netflix, που «υπονομεύει την ικανότητά μας να επενδύουμε στην εταιρεία και να τη βελτιώνουμε».

Μάλιστα, το νέο σύστημα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή σε όλη την πλατφόρμα από το τέλος Μαρτίου.

Τι προβλέπει το Netflix

Το Netflix προβλέπει ακόμη ότι ένα μέρος των συνδρομητών θα ακυρώσουν τη συνδρομή τους, αλλά τελικά η χρήση θα αυξηθεί γιατί όσοι «δανείζονται» τους λογαριασμούς άλλων θα ανοίξουν και δικό τους.

Για την χρονιά που πέρασε, το Netflix ανέφερε ότι για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια είχε απώλεια στον αριθμό των συνδρομητών. Το α΄ τέταρτο του 2022 οι συνδρομητές μειώθηκαν κατά 200.000, μια πτώση οριακή ως προς το σύνολο των χρησυών, αλλά υπαρκτή.

Σημειώνεται ότι ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, η εταιρεία έχει ξεκινήσει τη δοκιμή των μέτρων για τις έξτρα χρεώσεις του password sharing σε χώρες όπως το Περού, η Χιλή αλλά και η Κόστα Ρίκα.