Κοσμος

Ρώσος παρουσιαστής καλεί τη Ρωσία να βομβαρδίσει τη Γερμανία (βίντεο)

Σε αντίποινα για τα γερμανικά Leopard 2 που στέλνει το Βερολίνο στην Ουκρανία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Παρουσιαστής στη Ρωσία ζητά βομβαρδισμούς στη Γερμανία - Το βίντεο από την εκπομπή - Το Βερολίνο ανακοίνωσε την αποστολή Leopard 2

Την ώρα που η Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα στείλει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, παρουσιαστής στη Ρωσία καλεί τον Πούτιν να βομβαρδίσει την Μπούντεσταγκ (τη γερμανική Κάτω Βουλή).

Ειδικότερα, ο παρουσιαστής Βλαντιμίρ Σολοβιόφ κάλεσε τη Μόσχα να βομβαρδίσει τη Γερμανία, επαναλαμβάνοντας την αβάσιμη ρητορική περί ναζισμού.

Ο δημοσιογράφος του BBC, Φράνσις Σκαρ, ανήρτησε στα social media το βίντεο από την εκπομπή που ο Ρώσος παρουσιαστής αναφέρει: «Οι Γερμανοί πρέπει να γνωρίζουν ποιους νέους ναζί ηγέτες ανάθρεψαν και έφεραν στην εξουσία». Και προσθέτει: «Ευρωπαίοι Φαρισαίοι! Ναζί καθάρματα!».

Στο διάγγελμά του, με το οποίο ανακοίνωσε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Πούτιν είχε χρησιμοποιήσει μεταξύ άλλων το αφήγημα ότι Ουκρανοί Ναζί προχωρούν σε εκκαθαρίσεις στους ρωσικούς πληθυσμούς στο Ντονμπάς (εδάφη στην Ανατολική Ουκρανία).

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2022 Ρωσίδα παρουσιάστρια είχε πει ότι «έπρεπε να χτυπήσουμε με πυρηνικά στην κηδεία της Ελισάβετ», καθώς όλοι οι ηγέτες ήταν εκεί για το τελευταίο αντίο.