Κοσμος

Η μεγαλύτερη πίτσα στον κόσμο ετοιμάζεται στο Λος Άντζελες: Θα έχει 68.000 κομμάτια

Η γιγαντιαία πίτσα θα καλύπτει έκταση 1.210 τετραγωνικών μέτρων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Λος Άντζελες δημιουργείται η μεγαλύτερη πίτσα στον κόσμο - Θα έχει έκταση 1.210 τετραγωνικά μέτρα και θα μπει στο βιβλίο Γκίνες.

Ανήκετε μήπως στους ανθρώπους για τους οποίους η πίτσα, σε όσο γενναίες ποσότητες και αν καταναλωθεί, δεν είναι ποτέ αρκετή;

Η Pizza Hut σας καταλαβαίνει. Και για τον λόγο αυτό φτιάχνει μια γιγάντια, πληθωρική σε υλικά πίτσα, σε μια προσπάθεια να καταρρίψει το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη πίτσα στον κόσμο.

«Το κάνουμε αυτό για να γιορτάσουμε την επιστροφή του Big New Yorker, που είναι η μεγαλύτερη πίτσα μας. Έτσι, θέλαμε να φτιάξουμε τη μεγαλύτερη πίτσα στον κόσμο για να γιορτάσουμε σωστά», δήλωσε ο πρόεδρος της Pizza Hut, Ντέιβιντ Γκρέιβς.

Η εταιρεία κατασκευάζει το φαγώσιμο αριστούργημά της στο Συνεδριακό Κέντρο του Λος Άντζελες.

Στο Λος Άντζελες ετοιμάζεται η μεγαλύτερη πίτσα στον κόσμο - Τα 68.000 κομμάτια της θα δοθούν σε τράπεζες τροφίμων

Όταν τελειώσει, η γιγάντια πίτσα θα είναι περίπου 1.210 τετραγωνικά μέτρα. Για την παρασκευή της θα χρησιμοποιηθούν περισσότερα από 6.193 κιλά ζύμης, 2.244 κιλά σάλτσας, 3.399 κιλά τυριού και σχεδόν 630,496 κομμάτια πεπερόνι.

Με όλα αυτά τα συστατικά, θεωρείται βέβαιο ότι η γιγαντιαία πίτσα της Hut θα περάσει στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Για να ολοκληρώσουν τη συνταγή, οι εργαζόμενοι βάζουν πρώτα στρώματα ζύμης, έπειτα περνούν με πινέλα τη σάλτσα ντομάτας και μετά προστίθενται γαρνιτούρες. Μόλις ρυθμιστούν όλα, τεράστιες λάμπες θερμότητας μαγειρεύουν την πίτσα.

Όπως διευκρινίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Pizza Hut στο Reuters, η πίτσα δε θα πάει χαμένη -μόλις ψηθεί και τεκμηριωθεί για το Guinness, οι 68.000 φέτες της θα δοθούν σε τοπικές τράπεζες τροφίμων.

«Ήμασταν οι πρώτοι που παραδώσαμε πίτσα μέσω ντελίβερι. Ήμασταν οι πρώτοι που λαμβάνουμε παραγγελία μέσω διαδικτύου», είπε ο Γκρέιβς.

«Πάντα κάναμε μεγάλα, συναρπαστικά πράγματα. Και έτσι, η κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ για τη μεγαλύτερη πίτσα στον κόσμο ήταν το σωστό για να γιορτάσουμε την επιστροφή της μεγαλύτερης πίτσας μας», είπε ο Γκρέιβς.

Το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη πίτσα στον κόσμο σημειώθηκε το 2012, από μια ομάδα Ιταλών σεφ. Η πίτσα τους ήταν 1.261 τετραγωνικών μέτρων, χωρίς γλουτένη, και της δόθηκε το όνομα Οτάβια.

(Με πληροφορίες του CNN)