Κοσμος

Το αναλόγιο τύπου Jenga της Λιζ Τρας κόστισε στο βρετανικό λαό πάνω από 4.000 λίρες

Τι κι αν η θητεία της κράτησε μόλις 45 ημέρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Λιζ Τρας και το αναλόγιο τύπου Jenga έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ
© EPA / TOLGA AKMEN

Λιζ Τρας: Το αναλόγιο τύπου Jenga, το κόστος στον βρετανικό λαό και η απομάκρυνσή του από τον Ρίσι Σούνακ

Μπορεί η θητεία της Λιζ Τρας στον πρωθυπουργικό θώκο της Βρετανίας να κράτησε μόλις 45 ημέρες, ωστόσο, ήδη η πολιτικός είχε προβεί στην παραγγελία ενός νέου βάθρου πίσω από το οποίο είχε επιλέξει να στέκεται για να μιλήσει στους δημοσιογράφους, που κάλυπταν το κυβερνητικό ρεπορτάζ. Αυτή η κατασκευή, ένα βάθρο τύπου Jenga, κόστισε στον βρετανικό λαό 4.175 λίρες

Είναι χαρακτηριστικό ότι το βάθρο έχει μορφή πύργου Jenga – ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού με τουβλάκια από ξύλο που ο κάθε παίκτης καλείται να απομακρύνει από ένα, προσπαθώντας να αποφύγει την ολική κατάρρευση του πύργου. Σύμφωνα με τη Mirror, η Λιζ Τρας έφτιαξε δύο βάθρα για εκείνη. Μάλιστα, το ένα πληρώθηκε από το Συντηρητικό Κόμμα και το άλλο από την κυβέρνηση. Σε σχετική ερώτηση, η Ντάουνινγκ Στριτ έκανε γνωστό ότι είχε ξοδέψει 4.175 λίρες για το τελευταίο.

Η αντιπρόεδρος των Εργατικών, Άντζελα Ρέινερ, δήλωσε: «Όχι μόνο η Λιζ Τρας και οι Συντηρητικοί ανέτρεψαν τη βρετανική οικονομία και αύξησαν τις αποπληρωμές των στεγαστικών δανείων, αλλά άφησαν τους φορολογούμενους να πληρώσουν για αυτό το εξατομικευμένο αναλόγιο. Η επιλογή της για ένα σχέδιο Jenga θα έπρεπε να ήταν ένα προειδοποιητικό σημάδι του χάους που επρόκειτο να εξαπολύσει».

Ο διάδοχος της Λιζ Τρας, Ρίσι Σούνακ, στην προσπάθειά του να αφήσει πίσω του τη σύντομη διακυβέρνησή της, θέλησε να απομακρύνει το βήμα, με τη Ντάουνινγκ Στριτ να χρησιμοποιεί πλέον ένα παλαιότερο, που είχε κοστίσει 3.050 λίρες. 

Στο βίντεο παραίτησης της Λιζ Τρας το διαφορετικό βήμα:

British Prime Minister Liz Truss announces resignation

Με πληροφορίες από Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ