Κοσμος

Ζελένσκι: Μόνο με τα όπλα θα σταματήσει η τρομοκρατία της Ρωσίας

Μεγαλύτερη στρατιωτική βοήθεια από τους δυτικούς συμμάχους ζητά ο πρόεδρος της Ουκρανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
© EPA / Ukranian Presidential Press Service

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου μετά το ρωσικό σφυροκόπημα στο Ντνίπρο και σε άλλες περιοχές - Ζητά οπλική στήριξη από τους συμμάχους.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι οι ρωσικές επιθέσεις κατά μη στρατιωτικών στόχων μπορούν να σταματήσουν μόνο αν οι δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου προμηθεύσουν με τα αναγκαία όπλα την χώρα του.

«Τι χρειάζεται γι' αυτό; Εκείνα τα όπλα που βρίσκονται στις αποθήκες των συμμάχων μας και τα οποία οι στρατιώτες μας περιμένουν επί τόσο πολύ χρόνο», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά το βραδινό του βιντεομήνυμα, έπειτα από τις σημερινές μαζικές πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας κατά των ουκρανικών πόλεων.

«Ο κόσμος όλος γνωρίζει τι και πώς θα σταματήσει εκείνους που σπέρνουν τον θάνατο. Ευχαριστώ κάθε έναν που μας βοηθά σε αυτό».

Ουκρανία: Ρωσικό σφυροκόπημα στο Ντνίπρο και άλλες περιοχές

Όλα αυτά ενώ τυλάχιστον 10 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, τραυματίστηκαν από ρωσική επιδρομή σήμερα σε μια πολυκατοικία στην πόλη Ντνίπρο της Ουκρανίας, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cps4ptugyvkh)

Ρωσικοί πύραυλοι πλήττουν υποδομές ζωτικής σημασίας στις ουκρανικές επαρχίες Χάρκοβο και Λβιβ στο ανατολικό και δυτικό τμήμα της χώρας αντίστοιχα, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Ο δήμαρχος του Κιέβου δήλωσε ότι εκρήξεις ακούγονται στην πρωτεύουσα και ότι η αεροπορική άμυνα βρίσκεται σε λειτουργία.

Σειρήνες ηχούν σε όλη την Ουκρανία

Σειρήνες αεροπορικής επίθεσης ηχούν στο μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας και αξιωματούχοι καλούν τους κατοίκους να βρουν καταφύγιο από πιθανούς ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Μικολάιβ, Βιτάλι Κιμ, δήλωσε ότι ρωσικοί πύραυλοι έχουν ήδη εντοπιστεί να πετούν στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας και ότι τα συστήματα αεράμυνας είναι σε λειτουργία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιράν: Η Νάζια Ματάνι, πρώην δημοσιογράφος και κοινωνική ακτιβίστρια, μιλά για την ενότητα και το σκοτάδι που απλώθηκε στο Ιράν
«Ο φόβος τελείωσε»: Ιρανή ακτιβίστρια μας μεταφέρει στους δρόμους της Τεχεράνης

Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Ιράν, ενώ το καθεστώς απάντησε με μπλακάουτ και καταστολή. Από την Αθήνα, η Νάζια Ματάνι περιγράφει τη στιγμή που «η πλειοψηφία βγήκε επιτέλους στο φως»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY