- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η HRW κατακεραυνώνει την Τουρκία του Ερντογάν
Λογοκρισία, παραπληροφόρηση, φίμωση της αντιπολίτευσης
Τουρκία: Καταπέλτης η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (HRW) για Ερντογάν
Η κυβέρνηση του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, κατέστειλε πιο επιθετικά τους διαφωνούντες και τους πολιτικούς αντιπάλους της, ενόψει των τουρκικών εκλογών, επιβάλοντας λογοκρισία και φυλακίσεις, ανέφερε σήμερα η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (HRW).
Οι προεδρικές και οι βουλευτικές εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν στην Τουρκία όχι αργότερα από τα μέσα Ιουνίου, όμως ο Ερντογάν έχει δηλώσει πως μπορεί να πραγματοποιηθούν συντομότερα. Δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το ισλαμιστικών καταβολών κόμμα του, το AKP, μπορεί να χάσει την εξουσία, την οποία κατέχει εδώ και 20 χρόνια.
Λογοκρισία, παραπληροφόρηση, φίμωση της αντιπολίτευσης
Στην ετήσια Παγκόσμια Έκθεσή της, η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα αναφέρει πως οι τουρκικές αρχές χρησιμοποιούν τη λογοκρισία στο Ίντερνετ και νόμους περί παραπληροφόρησης για να φιμώσουν ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, την αντιπολίτευση και διαφωνούντες.
«Η κυβέρνηση έχει πραγματοποιήσει άκρως καταχρηστικούς ελιγμούς εναντίον της πολιτικής αντιπολίτευσης, έχει επιβάλει καθολικές απαγορεύσεις στις δημόσιες διαμαρτυρίες και έχει φυλακίσει και καταδικάσει υπερασπιστές ανθρώπινων δικαιωμάτων και θεωρούμενους επικριτές μέσω δικαστηρίων που ενεργούν βάσει πολιτικών εντολών», αναφέρει στην έκθεση ο Χιού Ουίλιαμσον, διευθυντής του Παρατηρηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.
Στην Παγκόσμια Έκθεσή του, το HRW αναφέρει πως «όταν συντασσόταν η έκθεση αυτή, τουλάχιστον 65 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία ήταν προφυλακισμένοι ή εξέτιαν ποινές φυλάκισης για αδικήματα τρομοκρατίας εξαιτίας της δημοσιογραφικής δουλειάς τους ή της σχέσης τους με μέσα ενημέρωσης».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το Τουρκικό Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (RTUK) «επέβαλε τακτικά αυθαίρετα πρόστιμα και προσωρινές αναστολές της λειτουργίας των λίγων τηλεοπτικών σταθμών που επικρίνουν την κυβέρνηση».
Το HRW αναφέρεται επίσης στην καταδίκη του υπερασπιστή των ανθρώπινων δικαιωμάτων Οσμάν Καβαλά σε ισόβια με την κατηγορία της απόπειρας ανατροπής της κυβέρνησης, καθώς και στη χρήση από τις τουρκικές αρχές κατηγοριών για τρομοκρατία και δυσφήμηση σε βάρος άλλων υπερασπιστών των ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως η επικεφαλής του τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου Σεμπνέμ Κορούν Φιντζαντζί.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του προκαλούν μαζικές ακυρώσεις συνεργασιών
Περίπου 635 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται η περιουσία του μέχρι τη στιγμή του θανάτου του
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας
«Εμείς είμαστε εκείνοι που θα αποφασίσουμε πότε θα τελειώσει ο πόλεμος», διεμήνυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κίεβο στέλνει στρατιωτικούς σε Κατάρ, ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία για αντιμετώπιση ιρανικών drone
Αμερικανική παρέμβαση για να αποφευχθεί κλιμάκωση και πλήγμα στον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν
Η ομάδα Homeland Justice ισχυρίζεται ότι απέκτησε emails βουλευτών και προειδοποιεί για αποκαλύψεις
Η φυγή από το ξενοδοχείο με σκάλες κινδύνου και SOS από κινητά - Διχασμένη η ομάδα
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου εκτιμά ότι η στρατιωτική επιχείρηση θα μειώσει τις τιμές βενζίνης
Η Ιταλία απέκτησε σπάνιο πορτρέτο του Καραβάτζο για να αποτρέψει την αγορά του από ιδιώτες συλλέκτες
Απ’ ό,τι φαίνεται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πετυχαίνει πάντα τους στόχους του
Ενδείξεις για σχέδιο παρεμπόδισης ναυσιπλοΐας εντοπίζουν οι ΗΠΑ-Μικρά σκάφη μεταφέρουν νάρκες
Στο νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνονται εξαιρέσεις για τις περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας
Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται ο Μπιλ Γκέιτς
Το Ιράν αντιδρά, αλλά δεν είναι τόσο ισχυρό όσο περιμέναμε, είπε ο επικεφαλής του Επιτελείου Στρατού
Πώς οι συμμορίες «χτυπούν» φορτηγά με chips και εξοπλισμό AI
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.