Κοσμος

«Γης Μαδιάμ» τα έκαναν στο Προεδρικό Μέγαρο οι υποστηρικτές του Μπολσονάρου (βίντεο)

Εικόνες καταστροφής στο εμβληματικό κτίριο της πρωτεύουσας Μπραζίλια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Βραζιλία - Οι ζημιές μετά την εισβολή στο Προεδρικό Μέγαρο και το Κογκρέσο από τους οπαδούς του Ζαΐχ Μπολσονάρου

Στη Βραζιλία δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο Κογκρέσο και το Προεδρικό Μέγαρο οι υποστηρικτές του Μπολσονάρου.

Εξαγριωμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν στο Κογκρέσο, στο Ανώτατο Δικαστήριο και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια στην πρωτεύουσα Μπραζίλια την Κυριακή (9/1), εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τη νίκη του προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου στη Βραζιλία και επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς περί νοθείας και διαφθοράς.

Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» μετέδωσε εικόνες καταστροφής από το Προεδρικό Μέγαρο. Ο γενικός γραμματέας επικοινωνίας της βραζιλιάνικης προεδρίας Paulo Pimenta βρίσκεται μπροστά στο γραφείο του. Η εικόνα παραπέμπει σε βομβαρδισμένο τοπίο. Το γραφείο βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του Προεδρικού Μεγάρου.

Οι υποστηρικτές του Μπολσονάρου κατέστρεψαν ηλεκτρονικό εξοπλισμό και έσπασαν έπιπλα. «Εγκληματικό αυτό που έκαναν. Είναι εγκληματίες και πρέπει να αντιμετωπιστούν ως τέτοιο για αυτό που έκαναν στη Δημοκρατία στη Βραζιλία» σχολίασε.

Περισσότεροι από 300 διαδηλωτές συνελήφθησαν μετά την εισβολή στο Κογκρέσο και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια, την ώρα που ο Ζαΐχ Μπολσονάρου αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στις διαδηλώσεις, ευρισκόμενος στις ΗΠΑ.