Κοσμος

Ο πρίγκιπας Χάρι αποκαλύπτεται: Sex, drugs και πόλεμος

Αυτοβιογραφία που σπάει ταμεία

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρίγκιπας Χάρι
© Samir Hussein/WireImage / Getty Images

Πρίγκιπας Χάρι: Το σεξ, τα ναρκωτικά, η Καμίλα, ο αδελφός του και οι Ταλιμπάν

Στην πολυαναμενόμενη αυτοβιογραφία του -τμήματα της οποίας βλέπουν συνεχώς την δημοσιότητα- με τίτλο «Spare» ο πρίγκιπας Χάρι αφηγείται τη σωματική επίθεση που, όπως λέει, δέχθηκε από τον αδελφό του, Γουίλιαμ, τα ναρκωτικά, τον γάμο του πατέρα του με την Καμίλα Πάρκερ, την πρώτη φόρα που έκανε σεξ.

Ο τίτλος της αυτοβιογραφίας του Χάρι  προέρχεται από μια παλιά βασιλική και αριστοκρατική παροιμία σύμφωνα με την οποία ο πρωτότοκος γιος είναι ο κληρονόμος που τα παίρνει όλα, ενώ ο δεύτερος γιος είναι απλά «ρεζέρβα».  Η δυσαρέσκεια του Χάρι για το γεγονός ότι είναι ο «εφεδρικός» είναι το θέμα του βιβλίου του, μέσα από κεφάλαια για την παιδική του ηλικία, τα σχολικά του χρόνια, τη σταδιοδρομία του στον βρετανικό στρατό, τη σχέση του με τους γονείς και τον αδελφό του και τη ζωή του με τη Μέγκαν μέσα από το φλερτ, τον γάμο και την πατρότητα.

Από νωρίς, ο Χάρι αφηγείται την ιστορία πώς ο πατέρας του, ο σημερινός βασιλιάς Κάρολος, υποτίθεται ότι είπε στη σύζυγό του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, την ημέρα της γέννησής του: «Υπέροχα! Τώρα μου έδωσες έναν κληρονόμο και έναν εφεδρικό - η δουλειά μου τελείωσε».

Χάρι: Η σωματική επίθεση του Γουίλιαμ και η ναζιστική στολή

Ο Χάρι γνώρισε τη Μέγκαν το 2016. Παντρεύτηκαν στο κάστρο του Ουίνδσορ το 2018. Ως δούκας και δούκισσα του Σάσεξ, ξεκίνησαν τη ζωή τους ως εργαζόμενοι βασιλείς, αλλά γρήγορα απομακρύνθηκαν από την οικογένεια και τελικά ξεκίνησαν μια ξεχωριστή ζωή, μετακομίζοντας στον Καναδά και στη συνέχεια στην Καλιφόρνια.

Περιγράφοντας μια αντιπαράθεση στο σπίτι του στο Λονδίνο το 2019, ο Χάρι ισχυρίζεται ότι ο Γουίλιαμ αποκάλεσε τη Μέγκαν «δύσκολη», «αγενή» και «σκληρή». Η αντιπαράθεση κλιμακώθηκε, όπως γράφει ο Χάρι, τόσο πολύ που ο Γουίλιαμ έφτασε στο σημείο να τον αρπάξει από τον γιακά. «Με άρπαξε από τον γιακά, σκίζοντάς τον και με έριξε στο πάτωμα». Οπως λέει ο Χάρι, πέφτοντας στο πάτωμα, τραυματίστηκε στην πλάτη του. 

Εξίσου οδυνηρό ήταν σκάνδαλο γύρω από την εμφάνιση του με ναζιστική στολή σε μασκέ πάρτι. Όπως ο ίδιος αναφέρει ήταν ένα από τα περιστατικά που σημάδεψαν τη νιότη του δευτερότοκου γιου της Νταϊάνα και επηρέασαν δραματικά τη σχέση του με τον μεγαλύτερο αδελφό του.

Ο ιστορικός Ρόμπερτ Λάσεϊ που ειδικεύεται στο παρελθόν της βασιλικής οικογένειας είχε γράψει στο παρελθόν ότι τα «πρώτα σύννεφα» πάνω από τη σχέση του Χάρι και του Ουίλιαμ σχηματίστηκαν όταν ο πρώτος αναγκάστηκε να υπομείνει μόνος του τη δημόσια κατακραυγή, παρότι ο σημερινός διάδοχος του θρόνου είχε «βοηθήσει» στην επιλογή της στολής.

«Ο Χάρι διάλεξε τη στολή από κοινού με τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον μέλλοντα Βασιλιά Ουίλιαμ Ε', τότε 22 χρονών, ο οποίος πήγε γελώντας στο πάρτι παρέα με τον μικρότερο αδελφό του, τον οποίο υποτίθεται ότι έπρεπε να καθοδηγεί» έγραψε ο Λάσεϊ στο βιβλίο του «Η Μάχη των Αδελφών» το 2020.

Ο ιστορικός περιέγραψε στο βιβλίο του πώς ο Χάρι ένιωσε αποξενωμένος από την οικογένειά του μετά το περιστατικό, θεωρώντας άδικο το γεγονός ότι ο Ουίλιαμ «την έβγαλε καθαρή» παρά τον ρόλο που έπαιξε. Για πρώτη φορά τότε η σχέση τους υπέστη βαρύ πλήγμα και σχεδόν σταμάτησαν να μιλάνε, ανέφεραν τότε οι πηγές του ιστορικού. Σύμφωνα με τον Λάσεϊ, αυτού του είδους η ένταση ανάμεσά στα αδέλφια θα εμφανιζόταν ξανά αρκετές φορές τα επόμενα χρόνια, αφού ο Χάρι ήταν βαθιά δυσαρεστημένος με την εικόνα του «γκαφατζή» που είχαν δημιουργήσει τα MME για τον ίδιο, σε αντίθεση με εκείνη του «ήρωα» που απολάμβανε ο αδελφός του.

Χάρι και Γουίλιαμ: «Πατέρα σε παρακαλούμε μην παντρευτείς την Καμίλα»

«Εκλιπαρούσε τον πατέρα του, Κάρολο, να μην παντρευτεί την Καμίλα γιατί φοβόταν ότι θα γίνει η κακιά μητριά», αναφέρει, μεταξύ άλλων το νέο του βιβλίο. Μάλιστα, στο βιβλίο, όπως τονίζει η «Daily Mail» αναφέρεται πως τόσο αυτός, όσο και ο πρίγκιπας Γουίλιαμς, παρακαλούσαν τον Κάρολο να μην παντρευτεί την Καμίλα.

«Όχι μόνο ο Χάρι αλλά και ο Γουίλιαμ ικέτευαν τον πατέρα τους να μην παντρευτεί την Καμίλα μετά το θάνατο της μητέρας τους, πριγκίπισσας Νταϊάνα, υπό τον φόβο ότι θα γίνει η κακιά μητριά τους» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βιβλίο που βγαίνει στην κυκλοφορία.

Στο βιβλίο, διευκρινίζεται ότι δεν ήθελαν να βάλουν εμπόδιο στον πατέρα τους για την Καμίλα, απλά ήθελαν να μην παντρευτεί ξανά με την «άλλη γυναίκα» όπως αποκαλούσαν την Καμίλα, χαλώντας τα σχέδια του βασιλιά (πλέον) Καρόλου.

Ο Χάρι σχολιάζρι στο βιβλίο πως η πρώτη συνάντηση που είχε με την Καμίλα, ήταν σαν να έκανε «ένεση».«Έκλεισα τα μάτια μου για να μην την νιώσω καν», φέρεται να γράφει στο βιβλίο του.

Πρίγκιπας Χάρι: Η πρώτη φορά που έκανε σεξ

Όπως σημειώνει στη βιογραφία του, γνώρισε μια γυναίκα στα 17 του χρόνια, η οποία ήταν μεγαλύτερή του. Ενώ εξιστορώντας ένα γεγονός αναφέρει πως ήταν το 2001 και εκείνος ακόμη μαθητής στο Κολέγιο του Ιτον στο Γουίνδσορ, όταν ο Μάρκο, ένας εκ των σωματοφυλάκων της βασιλικής οικογένειας, τον επισκέφθηκε. Κατά την επίσκεψή του, αναφέρει πως υποπτευόταν ότι ο Μάρκο είχε γνώση του... one-night stand που είχε κάνει και ήθελε να μάθει αν ισχύει.

Μάλιστα καταγράφεται πως κατά τη διάρκεια του γεύματος τους σε μία καφετέρια στο κέντρο της πόλης, ο σωματοφύλακας παραδέχτηκε πως η βασιλική οικογένεια τον είχε στείλει για να μάθει την αλήθεια.

«Φανταζόμουν ότι αναφερόταν στο ότι έχασα την παρθενιά μου, ένα ντροπιαστικό επεισόδιο με μία μεγαλύτερη γυναίκα σε ηλικία, στην οποία άρεσαν οι ''μάτσο'' άνδρες, και η οποία μου φέρθηκε σαν έναν νεαρό επιβήτορα. Την καβάλησα γρήγορα κι αυτή με χαστούκισε στον κ@@ο και με έστειλε μακριά. Το λάθος μου ήταν ότι επέτρεψα να γίνει ό,τι έγινε, σε χωράφι πίσω από μία πολυσύχναστη παμπ. Σίγουρα κάποιος θα μας είχε δει» περιγράφει λεπτομερώς ο πρίγκιπας.

Σύμφωνα με τη «Daily Mail», η 50χρονη σήμερα Κάθριν Ομάνεϊ, η οποία συμμετείχε σε εκπομπές ριάλιτι, έχει ισχυριστεί πως όταν ήταν 34 ετών και ο Χάρι 21, είχαν μια σχέση που κράτησε δύο μήνες.

Στο Αφγανιστάν: Σκότωσε 25 Ταλιμπάν – Τους θεωρούσε «πιόνια»

Ο πρίγκιπας Χάρι αποκαλύπτει στα απομνημονεύματά του ότι σκότωσε 25 Ταλιμπάν όταν υπηρετούσε ως πιλότος ελικοπτέρου στο Αφγανιστάν και ότι έβλεπε τους στόχους του σαν «πιόνια σκακιού», όπως του είχαν μάθει στην εκπαίδευση, γράφει σήμερα η εφημερίδα Telegraph.

 Ο μικρότερος γιος του βασιλιά Καρόλου Γ΄ υπηρέτησε για 10 χρόνια στον βρετανικό στρατό και συμμετείχε σε δύο αποστολές στο Αφγανιστάν, αρχικά το 2007-8 για 10 εβδομάδες και στη συνέχεια, ως πιλότος ελικοπτέρου, από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι τον Ιανουάριο του 2013. Παραιτήθηκε από τον στρατό το 2015.

Στο βιβλίο «Ο αναπληρωματικός» που πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα –αλλά ορισμένες εφημερίδες έχουν ήδη στην κατοχή τους αντίτυπα– ο πρίγκιπας αφηγείται ότι στο πλαίσιο της εκπαίδευσής του έμαθε να σκοτώνει τους εχθρούς και ότι αυτό αποτελούσε μέρος της δουλειάς του: «Πυροβολούμε όταν χρειάζεται, αφαιρούμε μια ζωή για να σώσουμε μια (άλλη) ζωή».

Σύμφωνα με την Telegraph, για τη δεύτερη αποστολή του στο Αφγανιστάν αναφέρει ότι μπορούσε να καταγράφει τον αριθμό των θυμάτων χάρη στις κάμερες που διέθετε το ελικόπτερο «Απάτσι».

«Μου φαινόταν ουσιώδες να μην φοβάμαι αυτόν τον αριθμό. Λοιπόν, ο αριθμός για εμένα είναι 25. Δεν είναι ένας αριθμός που με γεμίζει ικανοποίηση, ούτε που με στεναχωρεί», γράφει ο 38χρονος πρίγκιπας.

Ο Χάρι θεωρούσε τα θύματα ως «πιόνια σκακιού» που αποσύρονται από την παρτίδα, όπως του είχαν μάθει στην εκπαίδευσή του επειδή είναι αδύνατον να σκοτώσεις έναν στόχο «αν τον θεωρείς άτομο».

«Είχα θέσει ως στόχο, από την πρώτη ημέρα, να μην πέσω ποτέ για ύπνο έχοντας αμφιβολίες για το γεγονός ότι είχα κάνει αυτό που έπρεπε, ότι είχα πυροβολήσει Ταλιμπάν και μόνο Ταλιμπάν, χωρίς αμάχους σε κοντινή απόσταση», διαβεβαιώνει. «Ήθελα να επιστρέψω στη Βρετανία σώος αλλά, ακόμη περισσότερο, ήθελα να επιστρέψω στο σπίτι μου με τη συνείδησή μου ακέραια».

Χάρι: Τα ναρκωτικά και η κοκαΐνη

Ο πρίγκιπας Χάρι αφηγείται στα απομνημονεύματά του ότι «φυσικά» έκανε χρήση κοκαΐνης κάποια εποχή, εξηγώντας ότι δεν το βρήκε «διασκεδαστικό», σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Sky News.

Στην αυτοβιογραφία του, που πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα (στα ελληνικά ο τίτλος της είναι «Ρεζέρβα»), ο Χάρι παραδέχτηκε ότι δοκίμασε κοκαΐνη.

«Δεν ήταν πολύ διασκεδαστικό, δεν με έκανε ιδιαίτερα χαρούμενο (…) αλλά αισθάνθηκα διαφορετικά και αυτός ήταν ο βασικός στόχος μου, να αισθάνομαι, να είμαι διαφορετικός» (…) «Ήμουν ένας νέος 17 ετών που ήθελε να δοκιμάσει οτιδήποτε ανέτρεπε τα καθιερωμένα. Σε κάθε περίπτωση, αυτό προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι έκανα».

Ο βασιλιάς Κάρολος, ο πατέρας του Χάρι, τον είχε πάει όταν ήταν έφηβος σε μια κλινική αποτοξίνωσης για να συναντήσει απεξαρτημένα άτομα, όταν ανακάλυψε ότι κάπνισε μαριχουάνα και ότι έπινε αλκοόλ σε ηλικία που δεν του επιτρεπόταν ακόμη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ