Κοσμος

Πέθανε ο τελευταίος αστροναύτης του «Apollo 7»

Σε ηλικία 90 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο αστροναύτης Γουόλτερ Κάνινγκχαμ
Ο αστροναύτης Γουόλτερ Κάνινγκχαμ © Getty Images/ Bettmann

Γουόλτερ Κάνινγκχαμ: Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο τελευταίος αστροναυτης του «Apollo 7» - Η ανακοίνωση της NASA

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο αστροναύτης Γουόλτερ Κάνινγκχαμ, το τελευταίο εν ζωή μέλος της πρώτης επιτυχημένης επανδρωμένης διαστημικής αποστολής «Apollo 7» της NASA.

«Ο Γουόλτερ Κάνινγκχαμ ήταν πιλότος μαχητικού αεροσκάφους, φυσικός και επιχειρηματίας – αλλά, πάνω απ’ όλα, ήταν εξερευνητής», αναφέρεται στην ανακοίνωση της NASA.

Εκπρόσωπος της οικογένειάς του είπε ότι πέθανε σε νοσοκομείο στο Χιούστον την Τρίτη (03/01) από φυσικά αίτια.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την απέραντη περηφάνια μας για τη ζωή που έζησε και τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη για τον άνθρωπο που ήταν πατριώτης, εξερευνητής, πιλότος, αστροναύτης, σύζυγος, αδελφός και πατέρας», δήλωσε η οικογένεια.

Το τριμελές πλήρωμα του «Apollo 7» - ο Γουόλτερ Σίρα, ο Ντον Αϊζέλ και ο Γουόλτερ Κάνινγκχαμ
Το τριμελές πλήρωμα του «Apollo 7» - ο Γουόλτερ Σίρα, ο Ντον Αϊζέλ και ο Γουόλτερ Κάνινγκχαμ © Heritage Space/Heritage Images via Getty Images

Ο Κάνινγκχαμ γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου 1932 στο Κρέστον της Αϊόβα. Αποφοίτησε από το Λύκειο Venice και στη συνέχεια έλαβε πτυχίο Bachelor of Arts με άριστα στη φυσική το 1960 και Master of Arts με διάκριση στη φυσική το 1961 από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στη φυσική.

Κατατάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό το 1951. Πέταξε σε 54 αποστολές ως πιλότος νυχτερινού μαχητικού στην Κορέα. Εργάστηκε ως επιστήμονας στην Rand Corporation για τρία χρόνια. Επιλέχθηκε ως αστροναύτης το 1963.

Πριν από την τοποθέτησή του στο πλήρωμα του Apollo 7, ο Κάνινγκχαμ ήταν στο κύριο πλήρωμα του Apollo 2 μέχρι την ακύρωσή του και ο εφεδρικός πιλότος της σεληνάκατου του Apollo 1.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ