Κοσμος

Αυστραλία: Η στιγμή που δύο ελικόπτερα συγκρούονται στον αέρα (βίντεο)

Τέσσερις νεκροί και τρεις τραυματίες ο τραγικός απολογισμός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελικόπτερα στην Αυστραλία συγκρούστηκαν στον αέρα
Ελικόπτερα στην Αυστραλία συγκρούστηκαν στον αέρα © EPA/DAVE HUNT

Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Αυστραλία - Η στιγμή που το ένα ελικόπτερο βρίσκει το άλλο στον αέρα - Βίντεο

Δραματικές εικόνες στην Αυστραλία κατέγραψε κάμερα κινητού τηλεφώνου. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, δύο ελικόπτερα συγκρούονται στον αέρα. Στη συνέχεια το ένα από τα δύο συντρίβεται στο έδαφος. Επικρατεί πανικός.

Τέσσερις νεκροί και τρεις τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός. Το δυστύχημα με τα ελικόπτερα σημειώθηκε στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) κοντά στο τουριστικό πάρκο αναψυχής Sea World στην περιοχή του Gold Coast.

Το ένα από τα δύο ελικόπτερα έγινε «κομμάτια» στο έδαφος. Ο πιλότος του δεύτερου μπόρεσε να το προσγειώσει. Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, περιπολικά της αστυνομίας και ασθενοφόρα.

Το βίντεο με τη στιγμή της σύγκρουσης στον αέρα κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» αναφέρει ότι το ένα ελικόπτερο προσγειωνόταν και το άλλο απογειωνόταν, όταν ήρθαν σε επαφή.

Το έργο της προανάκρισης για την τραγωδία στην Αυστραλία με τα δύο ελικόπτερα που συγκρούστηκαν στον αέρα, έχει αναλάβει η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» δημοσιεύει βίντεο που δείχνει τα συντρίμμια από το ελικόπτερο στην παραλία:

Australia: footage shows aftermath of fatal helicopter crash on the Gold Coast

Σε ένα άλλο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική «Telegraph» φαίνονται οι σοροί των επιβατών του ελικοπτέρου στην παραλία:

Two helicopters collide at Sea World in Australia killing four people

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ